فروردین 22, 1398

شب ادراری کودکان بین 3 تا 12 سال ، علت ها و درمان های موثر

۰
شب ادراری

شب ادراری به وضعیتی می گویند که کودکانی که تعلیم رفتن به دستشویی را یاد گرفته اند ، موقع خواب بی دلیل جای خود را خیس می کنند و کنترل ادرار خود را ندارند. این مشکل بیشتر در کودکان زیر هفت سال رایج است اما در سنین بالاتر نیز اتفاق می افتد.

شب ادراری کودکان بین 3 تا 12 سال ، علت ها و درمان های موثر

اگر فرزند شما تشک خود را خیس می کند ، هر زمان که هم شما و هم کودکتان آماده باشید ، کارهایی برای حل این مشکل وجود دارد که می توانید انجام دهید. در ادامه این یادداشت به علت شب ادراری کودکان و روش هایی برای درمان آن خواهیم پرداخت.

علت شب ادراری کودکان

شب ادراری زمانی اتفاق می افتد که کودک در هنگام شب وقتی که نیاز دارد به توالت برود بیدار نمی شود. کودکان جای خود را عمدا خیس نمی کنند. علت های معدودی برای این اتفاق وجود دارند. بعضی از کودکان جایشان را خیس می کنند چون خواب خیلی عمیقی دارند و زمانی که مثانه آن ها پر می شود بیدار نمی شوند.

بعضی از بچه ها ، شب ها بیش از اندازه معمول ادرار تولید می کنند و به نمی توانند به موقع از خواب بیدار شوند و به توالت بروند. و بعضی از کودکان مثانه های کوچکی دارند که به معنی شب ادراری بیشتر در این کودکان است.

به علاوه این موضوع ریشه های ارثی نیز می تواند داشته باشد. یعنی اگر شما این مشکل را داشته اید احتمالا کودک شما هم خواهد داشت. البته این به آن معنی نیست که شما مقصر هستید اگر که کودکتان دچار شب ادراری است.

علاوه بر موارد فوق کودکان مبتلا به اختلال کم‌ توجهی بیش‌ فعالی (ADHD) بیشتر از دیگر کودکان در خواب جای خود را خیس می کنند. برخی کودکان نیز مشکل کمبود هورمون وازوپرسین دارند که مسئول کنترل ادرار می باشد و معمولا برای این کودکان داروهایی تجویز می شود تا کمبود این هورمون را جبران کند.

اینجا کلیک کن و بخون:
نوشتن لیست کارهای فردا قبل از خواب به سریع‌تر خوابیدن کمک می کند

شب ادراری اتفاقی غیر ارادی است که در زمان خواب عمیق اتفاق می افتد و کودک شما بابت آن مقصر نیست. البته این مشکل خیلی ناراحت کننده و دردسر آفرین است و خوب است که بدانید راه هایی برای جلوگیری از آن وجود دارد.

علائم شب ادراری

نشانه اصلی این مشکل این است که کودک هنگام شب خود را خیس می کند. شب ادراری در هنگام شب اتفاق می افتد و برخی از کودکان هر شب خود را خیس می کنند. بعضی دیگر تنها چند بار در هفته یا در ماه دچار این مشکل می شوند.

عدم کنترل ادرار در طول روز که باعث می شود کودک در هنگام بیداری خود را خیس کند بسیار نادر است و خیلی کمتر از شب ادراری اتفاق می افتد. این مسئله معمولا به دلیل یک بیماری یا استرس اتفاق می افتد. اگر کودک شما هنگام بیداری خودش را خیس می کند حتما با پزشک مشورت کنید.

چه زمانی باید برای شب ادراری به پزشک مراجعه کرد

در صورتی که شما خیلی نگران شب ادراری فرزندتان هستید یا این که برای کودک و خانواده شما مشکلات زیادی ایجاد کرده است، شاید بخواهید برای درمان آن با پزشک ملاقات کنید. بطور مثال اگر کودک شما در سن 7 سالگی همچنان خودش را خیس می کند بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

پزشک شما می تواند با شما در مورد گزینه هایی که برای حل این مشکل مفید هستند و با شرایط فرزند شما هماهنگ تر هستند، صحبت کند. یا ممکن است شما را به یک کلینیک درمان شب ادراری در خواب معرفی کند.

اینجا کلیک کن و بخون:
تاثیر عادات خواب کودکان و نوجوانان بر سطح استرس و اضطراب آن ها

بلند کردن و بیدار کردن کودک به عنوان روشی برای درمان

منظور از بلند کردن این است که شما کودک خود را نیمه شب از جایش بلند می کنید و درحالی که هنوز خواب است به توالت می برید تا ادرار کند. بیدار کردن اما زمانی است که کودکتان را بیدار می کنید و او را به توالت می برید. شما می توانید قبل از این که خودتان بخوابید این کار را انجام دهید.

این روش در کوتاه مدت می تواند جلوی ادرار کردن کودک در تخت خوابش را بگیرد اما در طولانی مدت درمانی برای شب ادراری محسوب نمی شود.

به علاوه می توانید به کودک خود پیژامه بپوشانید اما زیر شلواری نپوشانید. این کار باعث می شود که کودک زودتر متوجه خروج ادرار شده از خواب بیدار شود.

نوشیدن مایعات

فرزند شما برای این که هیدارته بماند باید در طول روز به مقدار کافی آب و مایعات بنوشد. اما اگر در طول روز به اندازه کافی مایعات نوشیده باشد می تواند قبل از خواب از نوشیدن مایعات خودداری کند. مشخص است که نوشیدن مایعات زیاد قبل از خواب احتمال شب ادراری را افزایش می دهد.

اما اگر فرزند شما قبل از خواب احساس تشنگی کرد این نشان می دهد که در طول روز به اندازه کافی مایعات ننوشیده و حتی اگر شب خودش را خیس کند هم باید به اندازه کافی آب بخورد.

هنگام شب ، اجازه خوردن نوشیدنی های حاوی کافئین از قبیل نوشابه ، قهوه و هات چاکلت به کودکان ندهید.

شب ادراری کودک

زنگ های هشدار دهنده

زنگ هشدار دهنده وسیله ای است که زمانی که کودکتان خودش را خیس کرده باشد، با ایجاد صدا او را از خواب بیدار می کند و وقوع شب ادراری را به کودک و والدین اطلاع می دهد. دو نوع زنگ هشدار دهنده وجود دارد:

اینجا کلیک کن و بخون:
آپنه خواب چیست و چه درمان هایی برای آن وجود دارد؟

زنگ هشدار و پد: این پد با باتری کار می کند و سنسورهایی دارد که به یک زنگ هشدار وصل شده و زمانی که پد خیس شود باعث به صدا در آمدن زنگ هشدار می شود.

زنگ هشدار شخصی: این وسیله داخل پیژامه یا شورت کودک قرار می گیرد و زمانی که خیس شود عمل کرده و کودک را بیدار می کند.

داروهای درمان شب ادراری

در موارد خاص ممکن است پزشک شما برای درمان شب ادراری داروهایی را تجویز نماید اما در حالت عادی استفاده از دارو برای کودکان توصیه نمی شود. یکی از داروهای رایجی که معمولا برای این مشکل ترویج می شود DDAVP است. دسموپرسین نوع ساختگی هورمون وازوپرسین طبیعی بدن است و به شکل قرص ، اسپری و شربت وجود دارد و معمولا پس از اولین مصرف ، مشکل ادرار کودک در خواب متوقف می شود.

این دارو در صورت استفاده شدن در دوز تجویز شده توسط پزشک بی خطر است و معمولا برای یک دوره سه ماهه تجویز می شود و پس از آن مصرف دارو متوقف می گردد تا بررسی شود که آیا مشکل شب ادراری در کودک رفع شده است یا خیر.

استفاده از محافظ تشک ضد آب

در صورتی که نتوانید جلوی شب ادراری کودک خود را بگیرید استفاده از محافظ تشک می تواند درد سر شما را کاهش دهد. استفاده از محافظ برای جلوگیری از خراب شدن زود هنگام تشک نیز مفید است و با توجه به این موضوع به لحاظ اقتصادی نیز استفاده از آن معقول می باشد.

 

محافظ ضدآب

 

منبع:

https://raisingchildren.net.au/preschoolers/sleep/night-time-problems/bedwetting

2.7/5 - (3 امتیاز)
2

بازدیدها 4448 مشاهده

درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.