اردیبهشت 1, 1398

کابوس در بزرگسالان به چه علتی دیده می شود و آیا درمانش مقدور است؟

۰
کابوس در بزرگسالان

کابوس در بزرگسالان رویاهایی به شدت واقعی و آزار دهنده هستند که شما را از یک خواب عمیق بیدار می کنند. اغلب باعث می شوند قلبتان از ترس به تپش بیافتد. معمولا نیز در مرحله REM اتفاق می افتند. از آنجاییکه مرحله عمیق خواب هر چه شب جلوتر می رود طولانی تر می شود شما نیز بیشتر کابوس هایتان را نزدیک صبح می بینید.

کابوس در بزرگسالان به چه علتی دیده می شود و آیا درمانش مقدور است؟

زمانی که شما هراسناک از یک کابوس نیمه شب بیدار می شوید، شاید تصور کنید که شما تنها شخص بزرگسالی هستید که دچار چنین شرایطی شده است. اما اینطور نیست. با این که کودکان خیلی بیشتر دچار این مشکل می شوند اما آمارها نشان می دهند که دیدن کابوس در بزرگسالان نیز رایج بوده و بین 2 تا 8 درصد از بزرگسالان دچار این مشکل می شوند.

آیا کابوس های شما باعث پریشانیتان شده است؟ آیا این خوابهای آشفته بطور تکرار شونده ای خواب شما را برهم می زنند؟ اگر چنین است باید علت کابوس دیدن خود را پیدا کنید. برای کمک به شما در این یادداشت در مجله خواب داتیس به علت های دیدن کابوس در بزرگسالان خواهیم پرداخت.

موضوع کابوس در بزرگسالان از شخصی به شخص دیگر تغییر می کند اما رویاهای رایجی وجود دارند که در بین افراد مختلف مشترک بوده و دیدن آن ها بین مردم رایج تر است. برای مثال خیلی ها خود را در حال تلاش برای دویدن سریع تر و فرار از چیزی می بینند و یا خیلی رایج است که افراد خود را درحال افتادن ببینند. دیدن خواب حوادث تلخی که اخیرا برای شما اتفاق افتاده است نیز معمول است.

اینجا کلیک کن و بخون:
کم کاری تیروئید با خواب و حتی تشک شما ارتباط دارد

علت کابوس در بزرگسالان چیست؟

کابوس در بزرگسالان معمولا خود به خود اتفاق می افتد اما علت آن می تواند عوامل مختلف یا اختلالات خواب نهفته باشد. بعضی ها بعد اگر دیر وقت شام سنگینی بخورند خواب بد می بینند، چرا که این موضوع باعث افزایش متابولیسم در هنگام خواب شده و به مغز علامت بیداری و افزایش فعالیت می دهد.

برخی از داروها موجب کابوس های مکرر در نیمه شب می شوند. داروهایی که روی مواد شیمیایی مغز اثر می گذارند مانند داروهای ضد افسردگی و مواد مخدر، معمولا باعث دیدن کابوس در بزرگسالان می شوند. برخی از داروهای غیر روانی از قبیل برخی از داروهای کنترل فشار خون نیز می توانند موجب دیدن خواب های هراس آور در طول شب شوند.

علاوه بر داروها و مواد مخدر ، الکل نیز می تواند موجب دیدن کابوس در بزرگسالان می شود. در صورتی که پس از مصرف داروهایتان متوجه تغییری در خواب خود شدید با پزشک معالجتان صحبت کنید. ممکن است پزشک شما داروهایتان تغییر را تغییر دهد.

محرومیت از خواب نیز می تواند به دیدن کابوس در بزرگسالان منجر شود که با به هم خوردن خواب شبانه باعث افزایش محرومیت از خواب می شود. به این ترتیب ممکن است این مشکل به چرخه ای تبدیل شود که به اختلالی مزمن تبدیل شود. علاوه بر این ها، محرک های روانی مختلفی نیز وجود دارد که می تواند مشکلاتی از این دست برای افراد بالغ ایجاد کند.

دیدن کابوس در بزرگسالان

اختلالات خوابی که می تواند باعث دیدن کابوس در بزرگسالان شود

اضطراب و افسردگی می توانند آرامش ذهنی فرد را مختل کرده و خواب های او را نیز آشفته سازند. اختلال استرس پس از حادثه (PTSD) همچنین باعث می شود افراد تجربه های مزمنی از کابوس های مکرر داشته باشند. همچنین کابوس در بزرگسالان ممکن است به علت اختلالات خوابی از قبیل آپنه خواب و سندروم پای بی قرار باشد.

اینجا کلیک کن و بخون:
همه چیز درباره دانستنی های رابطه معکوس درد و خواب

در صورتی که علت دیگری تشخیص داده نشود ممکن است خود کابوس دیدن های مکرر یک بیماری مزمن باشد. افرادی که در خانواده خود این مشکل را داشته اند ممکن است خود نیز آن را تجربه خواهند کنند.

اثر این کابوس ها بر سلامتی بزرگسالان چیست؟

کابوس در بزرگسالان بیش از یک خواب بد ساده است چرا که آثار قابل توجهی بر سلامتی افراد دارند. بخصوص افرادی که دارای مشکل اضطراب یا افسردگی هستند بیشتر دچار استرس می شوند و تاثیر روانی بدی بر بیماری آن ها می گذارد. همچنین با وجود این که رابطه بین کابوسها و خودکشی هنوز قابل درک نیست اما همبستگی بین آنها مشاهده شده است.

از آنجایی که کابوس در بزرگسالان اثر زیادی بر کیفیت زندگی دارد بهتر است در صورت تکرار این وضعیت به پزشک مراجعه شود. محرومیت از خواب ناشی از این مشکلات می تواند منبع مشکلات دیگری از قبیل بیماری های قلبی، افسردگی و چاقی بشود.

درمان های موجود برای کابوس در بزرگسالان

خوشبختانه، گام هایی وجود دارند که شما و پزشکتان می توانید برای کاهش دفعات تکرار کابوس های شبانه و کاهش اثرات منفی آن ها بر کیفیت زندگی شما بردارید. به عنوان اولین گام اگر مشکل ناشی از یک دارو باشد می توانید با تجویز پزشک دوز مصرفی دارو را کاهش دهید یا داروی دیگری بجای آن استفاده کنید.

برای افراد مبتلا به آپنه خواب یا سندرم پای بی قرار باید ابتدا این بیماری های نهفته را درمان کنید و طبیعتا با درمان آن ها علائم بیماری نیز از بین خواهد رفت. اما اگر ریشه مشکل دارو یا اختلالات خواب نباشد تغییرات رفتاری می تواند اثربخش باشد. در 70 درصد از افراد بالغی که دچار مشکل خواب های آشفته بوده اند تغییرات رفتاری اثرات خوبی داشته است.

اینجا کلیک کن و بخون:
زیاد خوابیدن چه علتی دارد و چه عواملی باعث میشود ما بیشتر بخوابیم؟

درمان تمرین تصویری نوعی رفتار درمانی شناختی برای درمان کابوس در بزرگسالان مبتلا به (PTSD) است که نتایج نوید بخشی داشته است. این تکنیک کمک می کند تا افرادی که از کابوسهای مزمن رنج می برند آن ها را فراموش کنند.

کارهایی نیز وجود دارد که خودتان می توانید انجام دهید مثلا رعایت یک برنامه خواب منظم ، ایجاد یک محیط خواب آرامش بخش مثلا با استفاده از تکنیک های فنگ شویی، ورزش منظم ، انجام یوگا و مدیتیشن می تواند به کاهش تکرار کابوس در بزرگسالان کمک کند.

 تشک و کالا خواب های داتیس:

داتیس یکی از معروف ترین تولید کننده های کشور در زمینه کالا خواب و تشک می باشد و موفق بوده بیش از ۵۰ شعبه در سراسر ایران را راه اندازی کند.

داتیس علاوه بر تولید تشک های استاندارد به تولید بالش و تخت خواب های مدرن و دیگر ملزومات خواب پرداخته است که هرکدام دارای تنوع و ويژگی های زیادی می باشند.

تشک های استاندارد و طبی و طبی-فنری داتیس:

انواع بالش های داتیس:

داتیس بیش از ۲۳۰ نوع تخت خواب دارد(کلاسیک- آپشنال- مدرن- ضدزلزله): مشاهده انواع مدل تخت خواب ها:

منبع:

https://www.webmd.com/sleep-disorders/guide/nightmares-in-adults#3

5/5 - (1 امتیاز)
1

بازدیدها 1468 مشاهده

سلامت, مجله
درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.