مهر 11, 1397

عوارض خوابیدن با سوتین و تاثیر آن بر سرطان سینه

۰
خواب با سوتین

خوابیدن بدون سوتین در افسانه هایی که زنان مسن به آن اعتقاد داشتند باعث آویزان شدن سینه ها می شد. بر عکس مرلین مونرو عادت داشت برای جلوگیری از افتادگی سینه هایش هر شب با سینه بند بخوابد.

طبق بررسی تیم تولید محتوای داتیس ، در سایت های مختلف فارسی زبان ، مطالب متناقضی در مورد فایده ها و خطرات ناشی از خوابیدن با سوتین منتشر شده است. در برخی از آن ها خوابیدن با سوتین به عنوان یکی ازعلل ایجاد سرطان سینه عنوان شده است و در سایت های دیگری با استناد به پژوهش های دیگر ، این موضوع تکذیب شده است.

کارشناسان داتیس با بررسی سایت های معتبر انگلیسی زبان در این یادداشت به سوالات بانوان محترم در ارتباط با آیا اینکه بستن سوتین باعث سرطان میشود یا آیا نبستن سوتین اشکال دارد پاسخ خواهند داد.

تأثیر خوابیدن با سوتین برروی اندازه و شکل سینه 

کدام پاسخ صحیح است؟ مجله آنلاین کوزموپولیتن این موضوع را از دکتر ست رانکین بنیانگذار کلینیک پزشکان لندن، پرسیده است. وی درپاسخ می گوید: «افتادگی سینه همراه با بالا رفتن سن ، واقعیتی غیرقابل اجتناب در زندگی زنان می باشد». دکتر رانکین در ادامه می افزاید : «این پدیده به این علت اتفاق می افتد که بافت همبند که سینه ها را در محل خود نگه می دارد، خاصیت ارتجاعی خود را به مرور زمان از دست می دهد».

دکتر رانکین تاکید می کند که عواملی وجود دارند که به تشدید افتادگی سینه در زنان کمک می کنند. از جمله این عوامل بارداری، شیردادن، افزایش یا کاهش شدید وزن، مصرف دخانیات ، عوامل ژنتیک و فعالیت خیلی شدید را می توان عنوان کرد. به همین دلیل است که ارزیابی تاثیر خوابیدن با سوتین با وجود این تعداد از عوامل موثر دیگری که اثر مهمتری دارند، بسیار دشوار است.

دکتر رانکین می گوید بر اساس منطق جاذبه درازکشیدن برای مدت طولانی بدون در نظر گرفتن اینکه سینه بند پوشیده شده است یا خیر می تواند از افتادگی سینه ها در طولانی مدت جلوگیری کند. اما برای اثر بخشی این موضوع لازم است که بیش از حد میانگین خواب طبیعی افراد که حدود 7 الی 8 ساعت در روز است ، دراز بکشید. و البته چه کسی می خواهد یا می تواند 20 ساعت در روز دراز بکشد؟

با توجه به گفته های دکتر رانکین می توان نتیجه گرفت که خوابیدن با سوتین اثر قابل توجهی بر افتادگی سینه ندارد.

به علاوه اگر سوتین شما به دلیل تنگی زیاد بر روی پوست شما فشار بیاورد، پوشیدن و خوابیدن با سوتین تنگ برای مدت طولانی مثلا پوشیدن 24 ساعت در روز به مدت یک هفته به پوست اجازه بازیابی و بهبود مجدد نمی دهد و منجر به تورفتگی طولانی مدت در بافت ها می شود.

خواب با سوتین

دکتر رانکین می گوید خوابیدن با سوتین تنگ می تواند در کنار خود سینه ها، بر آناتومی بدن پیرامون قفسه سینه از عضلات و مفاصل گرفته تا غدد لنفاوی و سلول های عصبی اثر گذار باشد. خوابیدن با سوتین تنگ ممکن است جریان لنف را به بسیاری از گره های مهم لنفاوی اطراف سینه و زیر بغل محدود کرده، و مانع از سم زدایی مواد زائد سمی از بدن شود.

چرا هنگام خواب نباید سینه بند پوشید؟

چه ارتباطی بین سوتین و سرطان وجود دارد؟ احتمالا اکثریت خانم ها بخواهند بدانند که آیا پوشیدن سینه بند در شب خوب است یا خیر. در مورد تکرر استفاده از سینه بند در شب اختلاف نظرهای زیادی وجود دارد. در حالی که بعضی از زن‌ ها ممکن است به یاد سوتین هم نیفتند، برخی دیگر معتقدند که حمایت اضافی از سینه ها می تواند از شل شدگی آن ها جلوگیری کند. اما پوشیدن آن در شب به ندرت روی سینه‌ ها تاثیر می‌گذارد. بنابراین، هدف پشتیبانی از سینه ها با پوشیدن سینه بند به هنگام خواب، بیخود است، زیرا سینه ها به هنگام خواب به طور طبیعی به سمت قفسه سینه کشیده می شوند. با این حال این انتخاب شخصی هر زنی است. سوتینی که سفت و محکم نباشد ممکن است برای خواب، راحت و از دیدگاه سلامتی ایده‌آل باشد.

10 دلیل مهم مبنی بر فواید بدون سوتین خوابیدن

بیشتر خانم ها برای درآوردن سوتین خود نمی توانند تا شب منتظر بمانند و دوست دارند هر چه سریع تر از شر بندهای محکم و سیم های سوتین خود رهایی یابند. اما برخی از خانم ها بر این باورند که پوشیدن سینه بند، حتی در رختخواب می تواند به جلوگیری از افتادگی سینه ها کمک کند. با این حال، پزشکان بر این باورند که شل شدگی پستان ها با افزایش سن، امری اجتناب ناپذیر است، زیرا بافت پیوندی که از سینه ها پشتیبانی می کند ممکن است به مرور زمان خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهد.

فاکتورهای دیگری مانند ژنتیک، بارداری، شیردهی، افزایش یا کاهش چشمگیر وزن، احتمالاً تأثیر بیشتری در شل شدگی سینه دارند تا سینه بند. در مقابل، عوارض بستن سوتین هنگام خواب بر هیچ کسی پوشیده نیست. برخی از فواید نبستن سوتین و دلایل مهم برای اینکه چرا نباید به هنگام خواب سینه بند پوشید شامل موارد زیر است:

1- گردش خون در سینه ها را محدود می کند:

پوشیدن سینه بند هنگام خواب می تواند مانع از گردش خون آزاد شود، به خصوص، اگر سینه بند خیلی تنگ باشد. شاید بهتر باشد سینه بند ورزشی را انتخاب کنید که در مقایسه با سایر سوتین ها راحت تر هستند.

2- باعث ایجاد رنگدانه می شود:

پوشیدن منظم سینه بند در رختخواب می تواند باعث ایجاد رنگدانه یا سوزش پوستی در مناطقی شود که بند یا سیم الاستیک سینه بند در تماس با پوست نرم است. ممکن است پوست احساس خراشیدگی و درد داشته باشد زیرا سیم سوتین می تواند در پوست لطیف زن فرو رود. همچنین ممکن است پوست تغییر رنگ داده یا علائم و لک هایی در آن ایجاد شود. بنابراین بهتر است به هنگام خواب سوتین شل و نرمی بپوشید.

3- باعث بی قراری یا ناراحتی می شود:

راحت بودن، باعث ترویج خواب سالم می شود. پوشیدن سینه بند تنگ به هنگام خواب شبانه می تواند باعث ناراحتی فرد شود، که به نوبه خود ممکن است بر کیفیت خواب تأثیر بگذارد. ممکن است فرد به دلیل ناراحتی، احساس تحریک یا بی قراری کند و طبعا نداشتن خواب خوب می تواند بر سلامت کلی فرد تأثیر بگذارد.

4- منجر به ادم می شود:

پوشیدن مکرر سینه بند تنگ می تواند شرایطی را ایجاد کند که با تجمع مایعات اضافی در حفره ها و بافت های بدن مشخص می شود. این بیماری “ادم” نامیده می شود و می تواند بروز عوارضی در سلامتی فرد را به دنبال داشته باشد.

5- باعث ایجاد سرطان پستان می شود:

شواهد مشخصی مبنی بر اثبات این که خوابیدن با سینه بند باعث بروز سرطان پستان می شود یا خیر در دست نیست. اما نوع یا سایز نامناسب سوتین می تواند برای سلامتی مضر باشد. خواب شبانه با سینه بند در کنار درد ناشی از قلاب و سیم های آن می تواند احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش دهد.

6- موجب انسداد لنفاوی می شود:

پوشیدن سینه بند به هنگام خواب می تواند بر سیستم لنفاوی فرد تأثیر منفی بگذارد و غدد لنفاوی موجود در ناحیه پستان و زیر بغل را که وظیفه فیلتر و دفع مواد سمی از بدن دارند را محصور کند و دفاع بدن در برابر عفونت های بیگانه را مختل کند. تخلیه نامناسب لنف می تواند بر عملکرد طبیعی کلیه ها، کبد و سایر اعضای بدن نیز تأثیر منفی بگذارد.

7- باعث تعریق بیش از حد می شود:

پوشیدن سینه بند در هنگام خواب و به خصوص در تابستان، می تواند باعث تعریق بیش از حد سینه ها شود. سینه بندهای فانتزی که از مواد مصنوعی مانند پلی استر تهیه می شوند نیز می توانند تعریق شدید را فعال کنند.

8- منجر به ایجاد کیست می شود:

پوشیدن مداوم سینه بند در هنگام شب می تواند باعث رشد کیست هایی در سینه ها شود. فشار وارده بر سینه ها می تواند دلیلی بر التهاب مزمن پوست و تخلیه نامناسب و در نتیجه پیشروی توده های خوش خیم باشد.

9- منجر به ایجاد قارچ پستان می شود:

پوشیدن سینه بند به هنگام خواب می تواند یک محیط مساعد، گرم و مرطوبی برای پرورش و تکثیر قارچ ها ایجاد کند و در صورت نامناسب بودن سینه بند، شرایط برای رشد قارچ سینه مطلوب تر می شود.

10- بر فیزیولوژی پستان تأثیر می گذارد:

پوشیدن سینه بندهای تنگ ممکن است مانع ایجاد فرصتی برای سینه ها برای ترمیم خود به هنگام آسیب های احتمالی شود. سینه بندهای تنگ باعث ایجاد تورم های ماندگاری در بافت های پوستی می شوند و در نتیجه بر فیزیولوژی سینه تاثیر می‌گذارند.

سؤالات متداول در مورد بستن سوتین هنگام خواب

برخی از سؤالات متداول در رابطه با پوشیدن سینه بند در شب عبارت اند از:

آیا می توانم در شب های دوران بارداری سینه بند بپوشم؟

اگر مایل هستید که در شب های دوران بارداری سینه بند بپوشید، می توانید این کار را انجام دهید. با این حال، شاید بهتر باشد که از سینه بندهای دوران بارداری استفاده کنید که می توانند پشتیبانی بیشتری را برایتان ارائه دهد. می توانید پدهای این سوتین ها را در جای مناسبی نگه دارید تا متوجه هرگونه ترشح شیر از پستان تان باشید.

آیا پوشیدن سینه بند در شب بر اندازه سینه زن تأثیر می گذارد؟

علی رغم باور عموم، پوشیدن سینه بند در شب به هیچ عنوان نمی تواند بر اندازه پستان تأثیر بگذارد. همچنین ممکن است نتواند جلوی افتادگی سینه ها را هم بگیرد، اما می تواند بر سینه ها فشار وارد آورده و باعث ناراحتی فرد شود.

ممکن است بیشتر خانم ها از خوابیدن با سینه بند امتناع بورزند، در حالی که بسیاری از خانم ها ممکن است خوابیدن با سینه بند را ترجیح دهند. خوابیدن با سینه بند ممکن است چیز خوبی نباشد. آن می تواند منجر به بروز مشکلات سلامتی بسیاری گردد. با این وجود، اگر سینه بندی را انتخاب کنید که راحت و سبک باشد مشکلی برایتان پیش نمی آید. استفاده از زیرپوش به هنگام خواب می تواند گزینه مناسبی برای خواب راحت باشد.

ارتباط سوتین با سرطان

آیا سوتین باعث سرطان میشود ؟ مطالب زیادی در صفحات مجازی در مورد تاثر خوابیدن با سوتین بر ابتلا به سرطان سینه منتشر شده است. اما هیچ پژوهش علمی دقیقی وجود ندارد که این موضوع را تائید کند که پوشیدن بیست و چهار ساعته سوتین می تواند فرد را در معرض سرطان سینه قرار دهد.

دکتر هالی پترسون، رئیس بخش خدمات پزشکی مربوط به سینه کلینیک کلیولند، به مجله سلامت زنان می گوید: «هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد پوشیدن هر نوع از سینه بند ، حتی نوع تنگ آن می تواند برای زنان خطر ساز باشد».

تحقیقاتی که در سال 2014 در مرکز مطالعات سرطان فرد هاچینسون تگزاس صورت پذیرفت، نشان داد که هیچ گونه رابطه معنا داری بین پوشیدن سوتین و ابتلا به سرطان وجود ندارد.

دکتر پترسون در ادامه صحبت های خود اضافه می کند که خوابیدن با سوتین نیز نمی تواند فایده ای برای حفظ شکل و ظاهر سینه زنان داشته باشد. او تاکید می کند پوشیدن سینه بند نمی تواند جلوی افتادگی پستان را بگیرد.

با توجه به مطالبی که ذکر شد خوابیدن با سوتین اثر مهمی بر سلامتی افراد ندارد. اگر شما بدون سینه بند احساس بهتری دارید پس اجازه دهید سینه هایتان آزاد باشند. اما در صورتیکه بدلیل داشتن سینه های بزرگ ترجیح می دهید که از سینه بند استفاده نمائید توصیه کارشناسان داتیس به شما استفاده از سینه بند های مخصوص خواب است که نرم تر بوده و روی پوست شما فرورفتگی ایجاد نمی کنند ، در هر حال برای خوابیدن راحت تر و احساس فشار کمتر به سینه ها چه با سوتین و چه بدون سوتین میتوانید از انواع تشک های داتیس که دارای پدهای ژله ای مخصوص هستند و بدن برروی آنها هیچ گونه فشاری را احساس نمیکند استفاده نمایید.

در مقاله بالا به عواملی که باعث میشود سوتین اثر منفی در خواب ما بگذارد و خواب ما را مختل کند اشاره کردیم اما نکته ایی ممکن است فراموش شود و می تواند اثر مستقیم منفی در خواب ما داشته باشد انتخاب تشک نامناسب است.

تشک های داتیس:

تشک های داتیس بخاطر فوم هایی که در آن استفاده شده است باعث گردش خون در طول خواب می شود و همچنین باعث ایجاد رد و بدل شدن هوا می شود.

تشک داتیس با فراهم آوردن مجموعه ای با نام کلینیک خواب داتیس با بکارگیری فناوری BodiTrak محصول متناسب با آناتومی بدن شما را تولید و در اختیارتان قرار می دهد تا خوابی ایده آل و رویایی را برای شما فراهم آورد.

داتیس بیش از 19 نوع تشک طبی و طبی-فنری دارد که متناسب با هر سلیقه و آناتومی بدنی تولید شده است.

برای مشاهده انواع تشک ها و اطلاعات آن ها کافی است کلیک کنید:

4.7/5 - (3 امتیاز)
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است؟

بازدیدها 3061 مشاهده

سلامت, مجله
درباره آریا امیری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.