مهر 8, 1398

زیاد خوابیدن چه علتی دارد و چه عواملی باعث میشود ما بیشتر بخوابیم؟

۰
زیاد خوابیدن جای نگرانی ندارد اگر علتی پنهان باعث بیشتر خوابیدن شما نشده باشد

زیاد خوابیدن به خودی خود جای نگرانی ندارد اگر علتی پنهان باعث بیشتر خوابیدن شما نشده باشد. همچنین ممکن است شیوه خواب شما اثربخشی لازم را ندارد و نیاز پیدا می کنید که یکی دو ساعتی بیشتر از میانگین بخوابید. بنابر آنچه بنیاد ملی خواب (NSF) می گوید، میانگین خواب کافی بین 7 تا 9 ساعت در شبانه روز است. البته گروهی از افراد هم هستند که به طولانی خواب ها معروفند و بین 9 تا 10 ساعت می خوابند. معمولا افرادی که زیاد می خوابند هنگام بیدار شدن احساس بی حالی می کنند. این یکی از عوارض خواب بیش از اندازه است.

زیاد خوابیدن چه علتی دارد و چه عواملی باعث میشود ما بیشتر بخوابیم؟

چرا من زیاد میخوابم؟

مقدار دقیق خواب مورد نیاز شما می تواند در زمان های مختلفی از زندگی شما تغییر کند، اما عوامل مجردی از قبیل سلامتی عمومی و سطح فعالیت، نیز باید در محاسبات میزان خواب مورد نیاز شما مدنظر قرار بگیرد. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) می گوید برای افراد بالغ حداقل 7 ساعت در یک شبانه روز خوابیدن لازم است.

چه چیزی باعث زیاد خوابیدن یک شخص می شود؟

اگر شما برای تمام کردن یک پروژه تمام شب را بیدار مانده اید یا در مدرسه دوره امتحانات است و شما استرس دارید، همه شب را مطالعه می کنید و نمی خوابید، این کاملا عادی است که یکباره خستگی بر شما غلبه کند و دو شبی را در خواب بگذرانید. بدن شما تلاش می کند که خودش را بازسازی کند و استراحتی را که از او دریغ شده است کسب کند. اما درصورتی که شما بطور مرتب زیاد می خوابید، این می تواند نشانه چیز جدی تری باشد.

اینجا کلیک کن و بخون:
داروهای خواب آور چه عوارض جانبی می توانند داشته باشند؟

بیماری

هنگامی که احساس بیماری می کنید، غریزه طبیعی شما احتمالا شما را به استراحت و خوابیدن سوق خواهد داد. پژوهشگران شواهدی یافته اند که این مزایایی دارد.

در تحقیقی روی مگس میوه، پژوهشگران کشف کرده اند که آن هایی که بعد از عفونت با باکتری بیشتر خوابیده اند، میزان نجات یافتگان بالاتری نسبت به آن هایی که کمتر خوابیده اند، دارند. مگس هایی که بیشتر خوابیده اند باکتری ها را سریع تر و موثرتر از بین برده اند.

این آزمایش از ایده ای پشتیبانی می کند که می گوید خواب به ارتقاء عملکرد سیستم ایمنی کمک می کند، و به این که چرا چنین غریزه ای طبیعی وجود دارد که بیشتر خوابیدن را زمان مبارزه بدن با بیماری تشویق می کند.

افسردگی

افسردگی می تواند روی چگونگی خواب افراد به طرق مختلفی اثر می گذارد. بعضی از کسانی که به افسردگی مبتلا هستند با خوابیدن مشکل دارند، در عین حال دیگرانی هستند که با تجربه افسردگی خیلی بیشتر می خوابند. همچنین اختلالات خواب می تواند علت افسردگی باشد.

افرادی که درگیر افسردگی هستند ممکن است مشکل دوام خوابشان را داشته باشند، که خوابی ناتوان از رفع خستگی و آسایش بخشی ایجاد می کند و در نتیجه به خواب بیشتری نیاز خواهند داشت.

نشانه های دیگر افسردگی شامل موارد زیر می شود:

  • احساس بی ارزشی
  • افزایش یا کاهش وزن
  • از دست دادن تمرکز
  • کند فکر کردن

درصورتی که فکر می کنید که نشانه های افسردگی را دارید با پزشکتان مشورت نمائید.

چرا من زیاد میخوابم؟

چرا من زیاد میخوابم؟

آپنه خواب

آپنه خواب انسدادی، رایج ترین نوع آپنه خواب و می تواند عامل اصلی در زیاد خوابیدن باشد. برآورد شده است که 25 میلیون فرد بالغ آمریکایی به آپنه خواب انسدادی مبتلا هستند.

اینجا کلیک کن و بخون:
حرف زدن در خواب و برخی از علل بوجود آمدن این اختلال

آپنه خواب انسدادی در حالی که شما خواب هستید معمولا به اندازه 10 الی 20 ثانیه، موجب توقف در نفس کشیدن شما می شود. این باعث بیدار شدن های خیلی کوتاهی می شود که شما حتی متوجه آن نمی شوید. این برای چرخه خواب به شدت آسیب رسان است، و با ارزش آرامش بخشی خواب مرتبط بوده و باعث خواب آلودگی در طول روز و نیاز به خواب بیشتر می شود.

علائم دیگر آپنه خواب انسدادی با کیفیت پائین خواب مرتبط است، از قبیل:

  • خواب آلودگی
  • فراموشی
  • سردردها

اگر شما زیاد می خوابید اما همچنان عوارض خوابی بی کیفیت را دارید، با پزشکتان مشورت کنید.

نارکولپسی (حمله خواب)

نارکولپسی اختلالی نادر است که موجب حمله های خواب ناگهانی، یا کاهش حجم عضلات، و رویابینی می شود. افرادی که با چنین شرایطی زندگی می کنند، اغلب خواب آلودگی در طول روز را تجربه می کنند و حتی ممکن است در حین انجام فعالیت های روزمره خودشان به خواب فرو بروند.

از زمانی که مغز نتواند چرخه خواب و بیداری را کنترل کند، چرخه های خواب منظم می توانند مختل شده و منجر به زیاد خوابیدن شخص شوند. گمان می رود که اختلال در هیپوکرتین شیمیایی بدن (هورمون اورکسین) منجر به این وضعیت می شود اما بیماری های خود ایمنی و وراثت نیز می توانند نقش داشته باشند.

آیا زیاد خوابیدن می تواند منجر به بیماری و مشکلات سلامتی شود؟

خواب خیلی زیاد با عوامل گوناگونی در ارتباط است و درحالی که آن ها ممکن است بطور مستقیم بر اثر خواب اضافی ایجاد نشوند، بطور قطع رابطه ای بین بیماری های زیر و زیاد خوابیدن وجود دارد:

  • افسردگی
  • نارکولپسی
  • آپنه خواب انسدادی
  • پرکاری تیروئید
  • بیماری قلبی
  • افزایش وزن
  • از دست دادن حافظه و معضلات شناختی
  • دیابت
اینجا کلیک کن و بخون:
حمله پانیک در خواب چرا رخ میدهد و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟

بسیاری از این مشکلات رابطه متقابلی با خواب دارند. این یعنی که زیاد خوابیدن می تواند این بیماری ها را تشدید کند و این بیماری ها نیز می توانند خواب آلودگی را تشدید کنند. این است که باید به ریشه علت خواب آلودگی رسید تا بتوان آن معضلات جدی تر را به دقت شناسایی و درمان کرد.

جمله پایانی

هیچ شکی نیست که داشتن خواب کافی بخشی حیاتی از یک سبک زندگی سالم است. اما زیاد خوابیدن می تواند نشانه ای از این باشد که در سلامتی فرد معضلی پنهانی وجود دارد. اگر شما بطور مداوم بیش از 9 ساعت در شبانه روز می خوابید، یا مقادیر طولانی از زمان را به خواب می گذرانید اما احساس رفع خستگی نمی کنید، بهتر است به پزشکتان مراجعه نمائید.

با پزشک در مورد نشانه ها، علائم و عادات خوابتان صحبت کنید. دفتر یادداشتی بردارید و مشکلات مربوط به خواب و احساسات خودتان را در آن یادداشت کرده و به پزشکتان نشان دهیدو این اطلاعات می تواند برای تشخیص مشکل به پزشک و درمانگر شما کمک کند.

یکی از مهمترین علت های کاهش کیفیت خواب، استفاده از تشک های معیوب و نامناسب است. به همین جهت کارشناسان خواب داتیس توصیه می کنند که در صورتی که از کیفیت خواب خودتان راضی نیستید قبل از هرکاری به بررسی کیفیت و عملکرد تشک و کالای خواب خودتان بپردازید. گاهی وقت ها تنها با تعویض تشک مشکل حل می شود و شما نیز از مشکلات زیاد خوابیدن رها خواهید شد.

مشاهده تشک های استاندارد داتیس همراه با اطلاعات کافی:

منبع

Rate this post
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است؟

بازدیدها 1216 مشاهده

سلامت, مجله
درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.