آذر 17, 1399

سرطان و خواب چه رابطه ای با یکدیگر دارند؟

۰
سرطان و خواب

سرطان و خواب با هم رابطه ای دارند که مورد مطالعات اخیر محققان بوده است که نتایج شگفت انگیزی داشته اند و ما اینجا به برخی از آن ها پرداخته ایم. وقتی شخصی برای مدتی طولانی خواب کافی نداشته باشد بر طبق این تحقیقات بیشتر در معرض انواع مشخصی از سرطان ها قرار می گیرد. شیفت های کاری شبانه برای مدت طولانی می تواند این ریسک را افزایش دهد.

سرطان و خواب چه رابطه ای با یکدیگر دارند؟

از طرفی کم خوابی باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود و از طرف دیگر بسیاری از بیماران سرطانی اختلالات خواب قابل توجهی را تجربه می کنند. این افراد ممکن است برای به خواب رفتن یا خوابیدن به مدت کافی مشکل داشته باشند. این مشکل علت های بسیاری دارد، از جمله عوارض جانبی داروها، درد و ناراحتی، و استرس بیماری.

خواب و سرطان دشمن یکدیگر هستند اما کارهای زیادی است که بیماران سرطانی می توانند برای بهبود استراحت خود انجام دهند که بتوانند خواب مورد نیازشان را داشته باشند. خواب کافی به بدن در تحمل شیمی درمانی و درگیری در مجادله با بیماری کمک می کند.

آیا بین کم خوابی و سرطان رابطه ای وجود دارد؟

نداشتن خواب کافی به هر حال ناخوشایند است. افرادی که خوب نمی خوابند احساس بدخلقی دارند و به راحتی تحریک می شوند و به سختی از عهده انجام وظایف معمولی روزانه خود بر می آیند. نخوابیدن نه تنها حس بدی دارد بلکه برای سلامتی بدن نیز مضر است. تحقیقات نشان داده اند که وقتی افراد برای مدتی طولانی دچار تجربه اختلالات خواب می شوند، بیشتر در معرض ابتلا به انواع سرطان قرار می گیرند.

رابطه معضلات خواب و سرطان پروستات و روده بزرگ

پژوهشی در سال 2013 نشان داد که بین کوتاه تر شدن خواب و خواب مختل شده، و ابتلا به سرطان پروستات همبستگی وجود دارد. مردانی که به این نوع از سرطان مبتلا شده بودند گزارش داده بودند که در به خواب رفتن و خوابیدن به مدت کافی مشکل داشته اند یا خودشان تصمیم گرفته بودند که کمتر بخوابند. این رابطه در مورد موارد پیشرفته تر سرطان پروستات همبستگی بیشتری را نشان می دهد.

اینجا کلیک کن و بخون:
تشک مناسب برای سیاتیک باید چه ویژگی هایی داشته باشد؟

براساس تحقیقاتی در سال 2010، ارتباطی نیز بین کمبود خواب و سرطان روده بزرگ وجود دارد. در این مطالعه، افرادی که عادت به خواب کمتر از 6 ساعت در طول شب داشتند ریسک ابتلای بیشتری به تعدادی از سرطان ها نشان دادند، از جمله تقریبا 50% ریسک بیشتر در مقابل سرطان روده بزرگ.

اما سرطان و خواب زیاد نیز با هم رابطه دارند و بخصوص در بیمارانی که یک مشکل سلامت نهانی داشتند، خطر افزایش ابتلا به سرطان روده بزرگ با زیاد خوابیدن افزایش پیدا می کند. افرادی که بیش از 9 ساعت می خوابند و خروپف می کنند یا وزن اضافی دارند، بطور قابل ملاحظه ای بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند. بر این اساس حدس زده می شود که اختلال آپنه خواب به افزایش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند.

سرطان پستان و اختلالات خواب

بیخوابی بر خطر ابتلای زنان به سرطان پستان را نیز اثر می گذارد. در پژوهشی که در سال 2012 انجام شد، زنانی که در طول دو سال قبل گزارش اختلالات خواب داده بودند وقتی مورد معاینه برای تشخیص سرطان پستان قرار گرفتند، خطر ابتلای بالاتری را نشان دادند. این نشان می دهد زنانی که  بطور مکرر نمی توانند خواب کافی داشته باشند ممکن است که بیشتر در معرض خطر تومورهای بدخیم قرار بگیرند.

کار کردن در شیفت شب خطر ابتلای زنان به سرطان پستان را افزایش می دهد

کار کردن در شیفت شب خطر ابتلای زنان به سرطان پستان را بخصوص در کسانی که تمایل به سحرخیزی دارند افزایش می دهد

آیا می توان کارهای شیفتی را در ابتلا به سرطان مقصر دانست؟

مطالعات نشان می دهند که ارتباطی بین کارهای شیفتی طولانی مدت و سرطان وجود دارد. محققان شواهدی دارند که نشان می دهد بین کار شیفتی یا هرگونه اختلال در ریتم چرخه طبیعی بدن و سرطان پروستات وجود دارد. پژوهشی در اسپانیا این مسئله را تائید می کند. کسانی که برای مدتی طولانی مشغول کارهای شیفتی بودند بیشتر در معرض خطر سرطان قرار داشتند. همجنین شدت سرطان نیز در این افراد بیشتر بوده است.

اینجا کلیک کن و بخون:
آیا ریزش مو می تواند به علت کمبود خواب شدید باشد؟

کار کردن در شیفت شب خطر ابتلای زنان به سرطان پستان را نیز افزایش می دهد. پژوهشی در دانمارک نشان می دهد که بین کار شبانه و افزایش خطر ابتلا به سرطان همبستگی وجود دارد و همچنین این خطر در زنانی که تمایل به سحرخیزی دارند اما مجبور هستند که در شیف شب کار کنند بیشتر است.

محققان در مورد نحوه تاثیر کمبود خواب بر خطر سرطان مطمئن نیستند اما احتمالا این مربوط به میزان تولید ملاتونین باشد. در سال 2016 محققان دریافتند که ملاتونین باعث کندتر شدن یا متوقف کردن رشد انواع معینی از سلول های سرطانی پستان می شود، چراکه استروژن کمتری به آن سلول ها متصل می شود. از آنجایی که ملاتونین زمانی تولید می شود که افراد در حال خواب هستند، این مسئله رابطه سرطان و خواب را توضیح می دهد.

سرطان و خواب رابطه ای مبهم دارند

مخرب بودن این رابطه دلیلی برای احتیاط بیشتر است. پژوهشی استدلال می کند که هیچ رابطه روشنی بین اختلالات خواب و سرطان وجود ندارد. وقتی این محققان متودولوژی، طرح پژوهش و فرضیات تحقیقات پیشین را بررسی کردند دریافتند که رابطه ادعا شده در این مطالعات روشن نیست.

اگرچه به نظر می رسد شواهد کافی برای نشان دادن رابطه بین سرطان و خواب وجود دارد اما این موضوع بطور قطعی تائید نشده است. این حوزه مطالعاتی نیازمند تحقیقات بیشتری است اما احتیاط شرط عقل است. بخصوص که کمبود خواب عوارض روش دیگری نیز دارد که بطور قطع سلامتی و کیفیت زندگی فرد را تهدید می کند.

علل پنهانی کم خوابی در بیماران سرطانی

علل بالقوه بسیاری برای اختلالات خواب و بی خوابی در بیماران سرطانی و مراقبان آن ها وجود دارد. به نظر می رسد، استرس و پریشانی بیش از داشتن سرطان و نشانه های آن موجب این مشکلات می شود. با این حال، تحقیقی نشان داده است که حتی در جمعیتی که پریشانی ناشی از علائم بیماری کم بوده است، حدود 30% بیماران دچار بی خوابی مرتبط با سرطانشان بوده اند.

اینجا کلیک کن و بخون:
چقدر بخوابیم بهتر است؟ خواب کافی برای حفظ سلامتی ما چقدر است؟

داروها می توانند موجب بی خوابی بیماران شوند. برای نمونه، استروئیدها خوابیدن افراد را دشوارتر می کنند و اغلب برای این که بیماران سرطانی حس بهتری داشته باشند برای آن ها تجویز می گردد. پزشکان باید بین نیازهای بیماران به داروهای خاص و نیاز آن ها به استراحت تعادلی برقرار کنند.

یوگا و مدیتیشن شیوه های خوبی برای کاهش استرس و آرام کردن بدن برای داشتن خوابی خوب هستند

یوگا و مدیتیشن شیوه های خوبی برای کاهش استرس و آرام کردن بدن برای داشتن خوابی خوب هستند

توصیه هایی برای مقابله با بی خوابی

ما در مجله خواب داتیس در مورد نحوه مقابله با بی خوابی مطالبی را نوشته ایم. برای مقابله با بی خوابی قبل از هرچیز باید بهداشت خواب خود را بهبود دهید. به عبارت دیگر باید زمان خواب خود را نظم بدهید. به خوراک خود پیش از خواب دقت کنید و همچنین محیط خوابی مناسب برای خود تهیه نمائید. داشتن اتاق خوابی تاریک، خنک و ساکت و استفاده از تخت خواب و تشک مناسب می تواند تاثیر خیلی زیادی بر کیفیت خواب شما داشته باشد.

راه های دیگری از جمله رفتار درمانی شناختی، درمان از طریق محدود کردن خواب، درمان کنترل محرک ها و روش های درمان دارویی نیز می توانند با تجویز پزشک مورد استفاده قرار بگیرند.

برای خرید و مشاهده انواع تشک های داتیس کافی است کلیک کنید:

منبع

Rate this post
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است؟

بازدیدها 2548 مشاهده

درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.