تیر 17, 1399

تاثیر عادات خواب کودکان و نوجوانان بر سطح استرس و اضطراب آن ها

۰
عادات خواب کودکان و نوجوانان می تواند میزان استرس و اضطراب را در آن ها افزایش دهد و حتی بر نحوه واکنش بدن اثر گذار باشد

عادات خواب کودکان و نوجوانان می تواند میزان استرس و اضطراب را در آن ها افزایش دهد و حتی بر نحوه واکنش بدن اثر گذار باشد. آشنایی با اختلالات خواب کودکان می تواند به والدین کمک کند تا مواجهه بهتری با مشکلاتی از قبیل استرس داشته باشند. این یادداشت برای افزایش آگاهی والدین توسط مجله خواب داتیس ترجمه شده است.

تاثیر عادات خواب کودکان و نوجوانان بر سطح استرس و اضطراب آن ها

عوامل مختلفی می توانند بر سطوح استرس و اضطراب در کودکان و نوجوانان تاثیر گذار باشند، با این حال، خواب یا کم خوابی نقش خیلی مهمی در نحوه مواجهه کودکان و نوجوانان با استرس بازی می کند. واضح است که کمبود خواب می تواند علائم اضطراب را تشدید کند، از طرف دیگر، طبق نظر انجمن اختلالات اضطرابی امریکا، اختلالات خواب ممکن است باعث ایجاد اضطراب شوند.

آیا فرزند شما خروپف می کند؟ این می تواند به علت آپنه خواب باشد. با اینکه همه افرادی که خروپف می کنند دچار اختلال آپنه خواب نیستند، اگر فرزند شما خروپف می کند ارزش آن را دارد که این احتمال را بررسی کنید. آپنه خواب موجب افزایش سطوح دی اکسید کربن در بدن می شود که آن هم باعث افزایش اسید در هسته آمیگدال، در مغز می شود که تحریک کننده ترس و حملات عصبی است. آمیگدال بخشی از مغز است که رفتار و ترس در آن پردازش می شوند.

به احتمال زیاد فرزند شما مشکل آپنه خواب نداشته باشد اما حتی در این صورت نیز خروپف کردن باعث ایجاد یک کم خوابی انباشته شده در طولانی مدت خواهد شد. متاسفانه، کمبود خواب موجب شماری از مشکلات فیزیکی و عاطفی می شود که می تواند تحریک کننده حملات اضطرابی شده و مشکلات موجود را نیز در کودکان و نوجوانان تشدید کند.

باید عادات خواب کودکان و نوجوانان را اصلاح کرد. شاید تنها کافی باشد که بچه ها را کمی زودتر برای خوابیدن به تخت خوابشان بفرستیم. برای والدین کودکان خردسال، زمان خواب برنامه ریزی شده، بخش جدایی ناپذیری از زندگی روزمره است، اگرچه، حتی زمانی که بچه ها را زودتر به تخت خواب می فرستید، ممکن است آنهایی که دچار اضطراب هستند دراز بکشند اما در طول شب بیدار بمانند و افکار منفی در ذهنشان باعث ایجاد چرخه ای از بی خوابی شود. از سوی دیگر، نوجوانان اغلب اجازه دارند که زمان خوابشان را خودشان انتخاب کنند، که معمولا به معنی کمبود خواب در روز بعد در مدرسه خواهد بود.

خواب آلودگی یکی از مشکلات اصلی بسیاری از کودکان و نوجوانان در مدرسه است

خواب آلودگی یکی از مشکلات اصلی بسیاری از کودکان و نوجوانان در مدرسه است

کودکان و نوجوانان به مقدار زیادی خواب نیاز دارند. نوزادان بطور متوسط 14 ساعت در روز نیاز به خوابیدن دارند و در سنین بالاتر میزان خواب مورد نیاز بچه حدود نه تا ده ساعت در روز است. بیشتر والدین متوجه نمی شوند که وقتی بچه هایشان به سن بلوغ می رسند ساعت خواب درونی آنها از نو تنظیم می شود و به آن ها پیام می دهد که باید دیرتر به تخت خواب بروند. اگرچه این به معنی نیاز کمتر آن ها به خواب نیست. این تنها به این معنی است که آن ها قادر به خوابیدن در ساعات اولیه شب نیستند. اغلب، سر رعایت سنت زمان خواب، جر و بحث های خانوادگی شکل می گیرد، اما واقعیت این است که بچه هایی که به سن بلوغ می رسند، بر روی زمانی که می توانند به خواب بروند، کنترلی ندارند.

اینجا کلیک کن و بخون:
آیا ریزش مو می تواند به علت کمبود خواب شدید باشد؟

اما چگونه عادات خواب کودکان و نوجوانان بر روی سطوح استرس و اضطراب آن ها تاثیر می گذارد؟ از آنجایی که کمبود خواب ویژگی تجمعی دارد، آثار مخربش به مرور زمان افزایش پیدا می کند. آموزش کامل در مورد علت ها و درمان های بی خوابی هزینه دارد و وقت گیر است. در این یادداشت پنج طریق اثر گذاری عادات خواب بر اضطراب کودکان را شرح داده ایم. مطالعه در مورد نحوه کمک به خواب کودکان می تواند برای والدین بسیار مفید باشد.

کمبود خواب علائم فیزیکی اضطراب را افزایش می دهد

وقتی که بچه ها و نوجوانان کم خواب می شوند، علائم فیزیکی مرتبط با اضطراب نیز شدت پیدا می کنند. سردرد، حالت تهوع، و بیش فعالی واکنش های رایج در کودکان خواب آلود است. کمبود خواب می تواند موجب درد عضلانی، رعشه، لکنت زبان، گیجی، غش و حتی باد فتق شود.

علاوه بر این، بچه هایی که از مقدار خواب ضروری محروم هستند، از هماهنگی بدنی کمتری برخوردارند. این ناهنماهنگی ممکن است باعث بروز حوادث متعددی شود. برای نوجوانان، بی خوابی می تواند مرگبار باشد. بر اساس گزارش سازمان امنیت ترافیک جاده ای امریکا، راننده های خواب آلود، هرسال مسئول صدهزار تصادف رانندگی هستند، که منجر به هفتاد و یک هزار مورد آسیب دیدگی و هزار و پانصد و پنجاه مورد مرگ می شود.

اختلالات خواب با توانایی کنترل عواطف ارتباط دارد

ارتباط مستقیمی بین کمبود خواب و افسردگی و اضطراب وجود دارد. اگرچه افسردگی ممکن است در برخی افراد موجب زیاد خوابیدن شود، مطالعات نشان می دهند که کودکانی که کمبود خواب دارند بیشتر در معرض خطر افسردگی هستند. کم خوابی باعث تحریک پذیری و زود به هم ریختن بچه ها با بالا پائین شدن عواطف و هیجاناتشان می شود. بچه هایی که کم خوابی طولانی مدتی دارند در مقایسه با بچه هایی که خوب خوابیده اند تصویر ذهنی منفی تری نسبت به خودشان دارند.

اینجا کلیک کن و بخون:
انتخاب رنگ اتاق خواب نوزاد با استفاده از روانشناسی رنگ ها

تاثیر عادات خواب کودکان و نوجوانان بر مهارت های تصمیم گیری آنها

وقتی که بچه ها به اندازه کافی نمی خوابند، اغلب ناشکیبا می شوند، که منجر به گرفتن تصمیمات ضعیفی می شود. کنترل ضعیف تر انگیزه نیز با کمبود خواب ارتباط دارد که اغلب منجر به بدرفتاری می شود. داشتن خواب کافی در آموزش تصمیم گیری صحیح و مناسب به کودکان کمک به سزایی می کند. از این رو عادات خواب مناسب می تواند بر روی مهارت های اجتماعی کودکان موثر باشد.

اختلالات خواب منجر به خواب آلودگی در مدرسه می شود

شکی نیست که خواب آلودگی یکی از مشکلات اصلی بسیاری از کودکان و نوجوانان در مدرسه است. با عدم توانایی در تمرکز، کودکان قادر به یادگیری بهینه نیستند. واقعیت این است که آن دسته از دانش آموزانی که بطور منظم خواب بیشتری دارند معمولا نمرات بهتری نیز کسب می کنند.

پژوهشی نشان داده است که دانش آموزانی که نمرات خیلی پائینی می گیرند دیرتر از دانش آموزانی که نمرات ممتاز دارند، به تخت خواب می روند و بطور میانگین 20 دقیقه کمتر می خوابند. خواب آلودگی منجر به مشکلات یادگیری می شود که ممکن است باعث ضعف عملکرد بچه ها در مدرسه شود.

می توانید با صحبت کردن با فرزندتان قبل از خواب او را برای خوابی آرام آماده کنید

می توانید با صحبت کردن با فرزندتان قبل از خواب او را برای خوابی آرام آماده کنید

محرومیت از خوابی که بطور مداوم ادامه پیدا کند می تواند تبدیل به اضطراب خواب شود

اضطراب خواب مشکل 40 میلیون امریکایی است و بسیاری از بچه ها از این مشکل رنج می برند. این مشکل به بی خوابی (insomnia) نیز معروف است و کودکی که به این مشکل دچار باشد به سختی می تواند بخوابد و در طول شب مکررا از خواب بیدار می شود و صبح نیز خیلی زود بیدار می شود. یا این که بعد از خوابی که به نظر خوب می رسد احساس خستگی می کند. بچه هایی که دچار اختلال اضطراب خواب یا بی خوابی هستند باید عادات خوابشان را اصلاح کنند.

اینجا کلیک کن و بخون:
نخوابیدن برای مدتی طولانی ممکن است؟ داستان شگفت انگیز 11 روز بی خوابی

تغییر عادات خواب کودکان و نوجوانان باید شامل: افزایش فعالیت بدنی روزانه، انجام حرکات آرامش بخش مانند مدیتیشن، کاهش مصرف کافئین، شکر و نوشیدنی های انرژی زا، خواندن داستان های قبل از خواب می شود. شما می توانید با ماساژ دادن و صحبت کردن با فرزندتان قبل از خواب او را برای خوابی آرام و کامل آماده کنید.

همچنین کنترل کنید که کالای خواب مانند تشک، بالش، ملحفه و لحاف مورد استفاده فرزندتان مناسب باشد و  خواب او را مختل نکند. بخصوص انتخاب تشک مناسب برای کودک بسیار موثر است. آماده کردن محیط خواب مناسب نیز اهمیت زیادی در کیفیت خواب کودکان دارد.

مشاهده انواع تشک های داتیس:

منبع

Rate this post
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است؟

بازدیدها 505 مشاهده

سلامت, مجله ,
درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.