مهر 7, 1398

خواب کمتر از ۸ساعت عامل اضطراب و افسردگی است

۰
خواب کمتر از 8ساعت توصیه شده در طول شب با افکار مزاحم و تکرار شونده ای مانند آن دسته فکرهایی که هنگام اضطراب و افسردگی دیده می شوند، ارتباط دارد

خواب کمتر از 8ساعت توصیه شده در طول شب با افکار مزاحم و تکرار شونده ای مانند آن دسته فکرهایی که هنگام اضطراب و افسردگی دیده می شوند، ارتباط دارد. تحقیقی که در دانشگاه بینگهامتون نیویورک انجام شده است مطلب فوق را تائید می کند.

خواب کمتر از ۸ساعت عامل اضطراب و افسردگی است

کمبود خواب باعث ایجاد حلقه های کبود زیر چشم های شما می شود اما عوارض منفی آن، احتمالا تنها به این مسئله محدود نمی شود. تحقیقات جدید کشف کرده است که افرادی که کمتر از 8 ساعت توصیه شده می خوابند، بیشتر در معرض افکار منفی تکرار شونده قرار دارند. این یافته ها می تواند رابطه بین خواب و سلامت ذهن را توضیح دهد.

افراد محروم از خواب کمتر قادر به انتقال حواسشان از محرک های پریشان کننده هستند. درنتیجه افکار منفی در طول روز با آن ها خیلی قوی تر از دیگرانی که خواب بهتری داشته اند، می ماند. یافته های این تحقیق که در ژورنال رفتاردرمانی و روانشناسی تجربی  منتشر شده است، نشان می دهد که کمبود خواب ما را واقعا غمگین می کند. همچنین این مطالعه استراحت کردن را به عنوان کلید گزینه های درمانی برای مشکلات مربوط به سلامتی ذهنی از قبیل اضطراب و افسردگی پیشنهاد می کند.

توصیف پژوهش انجام شده بر اثر خواب کمتر از 8ساعت بر اضطراب

محققان برای این تحقیق عادات خواب 52 داوطلب را جمع آوری کردند که سطح متوسط یا بالایی از افکار تکرار شونده داشتند. نمرات آنها در یک آزمون روانشناسی به نام پرسشنامه تفکر ماندگار، ملاک ارزیابی قرار گرفت. داوطلبان به عکس ها و تصاویری که برای برانگیختن واکنش های احساسی منفی از قبیل تفنگ ها یا چاقوها، طراحی شده بود و همچنین تصاویر طبیعی و مثبت نگاه می کردند. محققان، حرکات چشم داوطلبان را تحت نظر می گرفتند و به سرعت برگرداندن چشم ها برای اجتناب از دیدن تصاویر آزاردهنده بطور ویژه ای توجه می کردند.

اینجا کلیک کن و بخون:
بهترین مسکن ضد درد، خواب خوب است نه داروهای شیمیایی

بر اساس این نتایج، افرادی که خواب کمتر از 8ساعت در طول شب داشته اند، در چشم برداشتن از تصاویر آزاردهنده عملکرد کندتری داشته اند. این مطالعه نتیجه می گیرد که این مشکل می تواند عمیق تر شود و می گویند که افراد محروم شده از خواب ممکن است با دور کردن توجهشان از افکار و ایده های منفی نیز مشکل داشته باشند. پژوهشگران فرضیه سازی می کنند که افکاری از این قبیل ممکن است وضعیت سلامتی ذهنی این افراد را در معرض خطرات بزرگتری از جمله افسردگی و اضطراب قرار دهند.

مردیت کولس، استاد رواشناسی دانشگاه بینگهامتون و نویسنده همکار در این مطالعه پژوهشی در بیانیه ای می گوید: این افکار منفی تکرارشونده به بیماری های مختلفی مانند اضطراب، افسردگی و بسیاری پیزهای دیگر مربوط می شود. کولس می گوید این پژوهش کار بدیعی است که، در آن، ما همبستگی بین اختلالات خواب و طریقه اثرگذاری آن ها بر این فرایندهای پایه ای که به ما کمک می کنند تا افکار منفی وسواس گونه را از خود دور کنیم، مشاهده می کنیم.

رابطه بالقوه بین افسردگی و خواب کمتر از 8ساعت

رابطه بالقوه بین افسردگی و خواب کمتر از 8ساعت مسئله ای شناخته شده است

رابطه خواب کمتر از مقدار ضروری و افسردگی

این رابطه بالقوه بین افسردگی و خواب کمتر از 8ساعت، کاملا ناشناخته نیست. بنا بر گفته بنیاد ملی خواب آمریکا، افراد مبتلا به بیخوابی، 10 بار بیشتر از افرادی که خواب خوبی دارند، در معرض دچار شدن به افسردگی هستند. اما دانشمندان دیدند که رابطه بین سلامتی ذهن و خواب، پیچیده تر از آن است که به سادگی بگوییم نخوابیدن شما را غمگین می کند.

اینجا کلیک کن و بخون:
سیستم ایمنی بدن تحت تاثیر کمبود خواب تضعیف می شود

در صورتی که خواب کمتر از مقدار خواب مناسب برای شخص به افسردگی و اضطراب دامن بزند، می توان گفت رفتن به سراغ مشکلات خواب می تواند کلید حل مشکلاتی از این دست باشد. از این رو محققان این پژوهش امیدوار هستند که با انتقال چرخه خواب بیماران به الگویی سالم تر بتوان به درمان اضطراب و افسردگی کمک کرد.

مطالعاتی که از شیوه های مختلفی استفاده کرده اند، نشان داده اند که 65 تا 90 درصد از بیماران بالغ مبتلا به افسردگی، و حدود 90 درصد از کودکانی که با این بیماری دست به گریبان هستند، نوعی کم خوابی را تجربه می کنند. اغلب بیماران مبتلا به افسردگی همزمان مشکل بیخوابی نیز دارند، اما از هر 5 نفر یکی از آپنه خواب انسدادی رنج می برد.

رعایت بهداشت خواب برای بهبود اضطراب و افسردگی

بسیاری از کارشناسان باور دارند که افرادی که دچار اختلال بی خوابی هستند می توانند بهتر خوابیدن را یاد بگیرند. در اغلب موارد پزشکان معالج افراد مبتلا به افسردگی برای مقابله با مشکل بی خوابی آن ها را به رعایت بهداشت خواب توصیه می کنند. رعایت بهداشت خواب به معنی کنترل خورد و خوراک قبل از خواب، انجام ورزش در هنگام صبح و رعایت الگوی خوابی منظم است که طی آن شخص باید بین 7 الی 9 ساعت در ساعات معینی از شبانه روز، بخوابد.

افرادی که به علت مشغله های مختلف الگوی خواب نامنظمی دارند و بطور مکرر در طول هفته خواب کمتر از 8ساعت در شب دارند، با مشکل تشدید علائم افسردگی خود مواجه می شوند. از این رو روانشناسان توصیه می کند که حتما در طول شب خواب کافی داشته باشید.  مجله خواب داتیس نیز به نوبه خود تلاش می کند که با ارائه راهنمایی هایی کاربردی به افراد کمک کند تا الگوی خواب سالمی داشته باشند و همچنین از مشاهده تشک ها غافل نشوید.

اینجا کلیک کن و بخون:
خواب آلودگی هنگام رانندگی : علت ها و روش های مقابله با آن

تشک های استاندارد و مناسب داتیس:

 

منبع

Rate this post
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است؟

بازدیدها 641 مشاهده

سلامت, مجله ,
درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.