آبان 5, 1398

چرا در نصف شب بیدار می‌شوید و نمی توانید خواب راحتی تا صبح داشته باشید؟

۰
نصف شب بیدار می‌شوید و نمی توانید بخوابید

نصف شب بیدار می‌شوید و نمی توانید به را حتی به خواب خود برگردید؟ در این یادداشت 8 علت بیداری نابهنگام از خواب شبانه و توصیه هایی برای بهبود این اختلال آورده ایم که امیدواریم به شما کمک کند تا شب ها تا صبح خوابی راحت و ممتد داشته باشید.

چرا در نصف شب بیدار می‌شوید و نمی توانید خواب راحتی تا صبح داشته باشید؟

یک دقیقه به آرامی خوابیده اید و لحظه ای دیگر در نیمه های شب کاملا بیدار هستید. شما هم چنین مشکلی دارید؟ شاید هم شما این نوع از بی خوابی را قبلا تجربه کرده باشید. بیدارشدن در طول شب اتفاق نادری نیست. مطالعه ای نشان می دهد که یک سوم بزرگسالان آمریکایی حداقل سه بار در هفته در نیمه های شب از خواب بیدار می شوند و بیش از 40 درصد از این گروه دوباره خوابشان نمی برد. (به این مشکل بعضی وقت ها اختلال بی خوابی حفظ خواب نیز می گویند).

خوب، چرا در نصف شب بیدار می‌شوید و چطور می توانید جلوی این اتفاق را بگیرید؟ در این یادداشت از مجموعه مجله خواب داتیس هشت علت رایج این معضل را توضیح داده ایم که شما را به مطالعه آن دعوت می کنیم:

1. اتاق شما خیلی گرم، سرد، پر سر و صدا، یا روشن است.

آستانه برانگیخته شدن شما یعنی زمانی که چیزی می تواند شما را از خواب بیدار کند، بسته این که شما در کدام مرحله از خوابتان باشید فرق می کند. ریتا اود، که در دانشگاه دولتی اوهایو، یک پزشک متخصص خواب است به سایت SELF گفته است که:

اینجا کلیک کن و بخون:
سندرم پای بی قرار چیست و چگونه خواب ما را خراب می کند ؟

هنگامی که شما می خوابید، بدن شما از مراحل مختلفی عبور می کند: 1، 2، 3، 4 و مرحله خواب عمیق یا حرکت سریع چشم (REM). (برخی مکاتب پزشکی مراحل 3 و 4 را یک مرحله در نظر می گیرند.) اولین مرحله از خواب سبکترین مرحله است. یعنی زمانی است که شما احتمالا با یک صدای کوچک مانند بسته شدن در، یا وقتی نور چراغ های ماشینی که از خیابان رد می شود از پنجره به درون اتاقتان انعکاس می یابد، یا به دلایل محیطی دیگری مانند گرم یا سرد بودن اتاق خوابتان از خواب بیدار می‌شوید.

بطور ایده آل، باید اتاق خواب شما تاریک، نسبتا خنک، و کاملا ساکت باشد. شاید همه این ها تحت کنترل شما نباشد اما هرکاری از دستتان بر می آید انجام دهید. مثلا از گوش گیر و ماسک چشم برای جلوگیری از مزاحمت صوتی و نور مزاحم استفاده کنید یا اگر اتاقتان خفه است یک فن بخرید.

2. شما اضطراب دارید

اگر نصف شب بیدار می‌شوید اضطراب می تواند یک از اصلی ترین دلایل این مشکل باشد. براساس تحقیقات مایوکلینیک نیویورک، مشکلات خواب یکی از رایج ترین نشانه های اضطراب است. این بدان دلیل است که شما می توانید معضلات ناشی از اضطراب مانند افزایش ضربان قلب یا کابوس دیدن را به حدی شدید تجربه کنید که بیدارتان کند.

به علاوه، برخی افراد حملات عصبی شبانه را تجربه می کنند که به معنی پانیک های شدید گذرا در هنگام شب است که آن ها را از خواب بیدار می کند. اگر اضطراب شما بطور مداوم شما را از خواب بیدار می کند بهتر است به یک پزشک مراجعه نمائید. برای درمان این مشکل روشهای درمانی مختلفی از جمله رفتاردرمانی شناختی، داروهای ضد اضطراب، یا ترکیبی از این دو می تواند مفید باشد. به علامه می توانید با استفاده از مدیتیشن و تمرین تنفس عمیق علائم اضطراب را کاهش دهید.

اگر نصف شب بیدار می‌شوید اضطراب می تواند یک از اصلی ترین دلایل این مشکل باشد

اگر نصف شب بیدار می‌شوید اضطراب می تواند یک از اصلی ترین دلایل این مشکل باشد

3. مثانه پر شما نمی تواند تا صبح صبر کند.

شب ادراری، به وضعیتی گفته می شود که شخص حداقل یک بار در نیمه شب برای رفتن به دستشویی از خواب بیدار شود. از اگرچه برخی پزشکان به دلیل رایج بودن یکبار در شب بیدار شدن برای رفتن به دستشویی آن را برای تشخیص شب ادراری کافی نمی دانند. تحقیقی در ژورنال بین المللی نورولوژی نشان داد که از بین 856 شخص مورد مطالعه حدود 23 درصد از زنان و 29 درصد از مردان دچار مشکل شب ادراری بودند.

اینجا کلیک کن و بخون:
سرطان و خواب چه رابطه ای با یکدیگر دارند؟

علت های شب ادراری می تواند شامل نوشیدن مایعات زیاد قبل از خواب، عفونت های مجاری ادراری، و داشتن یک مثانه بیش فعال باشد. نوع اول و دوم دیابت مورد معالجه قرار نگرفته نیز می تواند از عوامل این مشکل باشد، چراکه وجود قند زیاد در خون موجب خارج شدن مقدار زیادی مایعات از بافت های شما شده و شما را تشنه کرده و بطور لاقوه باعث افزایش نوشیدن و ادرار کردن شما شود.

4. اگر نوشیدنی الکلی مصرف کنید نصف شب بیدار می‌شوید

مطمئنا، الکل می تواند باعث شود که به سادگی خوابتان ببرد، حتی وقتی که روی کاناپه منزل دوستتان دراز کشیده اید نه درون تخت خوابتان، اما به احتمال زیاد خوابی دمدمی خواهید داشت. چراکه الکل با مراحل خواب شما به شکل های گوناگونی بازی می کند. بطور نمونه الکل باعث می شود شما در نیمه شب مرحله 1 خواب را که سبک ترین مرحله خواب است بیشتر تجربه کنید و در این مرحله احتمال بیدار شدن شما خیلی زیاد است.

از آنجایی هر شخص بسته به ویژگی های ژنتیکی، رژیم غذایی و اندازه بدن به شکل متفاوتی الکل را در بدن می سوزاند، پزشکان متخصص توصیه می کنند که سه ساعت قبل از خواب از نوشیدنی های الکلی اجتناب کنید.

چهار مورد بعدی به زودی به این یادداشت اضافه خواهد شد.

مشاهده انواع تشک های استاندارد و طبی و طبی-فنری داتیس:

منبع

Rate this post
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است؟

بازدیدها 1202 مشاهده

درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.