اردیبهشت 25, 1399

خواب خوب شبانه و اثرات آن بر روی سیستم عصبی و گوارشی

۴
خواب خوب شبانه

خواب شیرین‌ترین مکانیسم طبیعی بدن انسان که برعکس هوشیاری می‌باشد. این مکانیسم یکی از ضروری‌ترین نیازهای انسان می‌باشد ؛ با توجه به این نکته که خواب خوب یک نیاز ضروری است لازم است تا اول بدانیم خواب چیست تا در ادامه عواملی که باعث خواب می‌شوند را بشناسیم و با کارهایی که برای داشتن خواب خوب لازم است آشنا شویم و به این سوال که آیا خواب خوب شبانه طول عمر را افزایش می‌دهد، پاسخ دهیم.

خواب چیست؟

همانطور که گفته شده خواب مکانیسم طبیعی و یکی از نیازهای اصلی بدن انسان می‌باشد. خواب نوعی از بی‌هوشی می‌باشد که در آن کنترل مغز بر عضلات کاهش می‌یابد. اما خواب راحت‌تر و سریع‌تر از سایر حالت های بی‌هوشی مثل کما، به بیداری تغییر می‌کند.

خواب خوب شبانه

خواب خوب شبانه

عواملی که باعث خواب خوب می‌شوند

مکانیسم داخلی بدن انسان بدون وقفه بین یک چرخه خواب و بیداری در جریان است. اما عوامل مختلف داخلی و خارجی می‌تواند بر روی چرخه خواب و بیداری تاثیر گذار باشد. تغییرات در ساختار و اهداف مغز در طول رشد می‌تواند تاثیرات عمیقی داشته باشد. اگر به صورت آهسته و پیوسته بر روی الگوهای خواب خود دقت کنیم مقدار خواب ما بدست می‌اید که در طول عمر ما چقدر افزایش و چقدر کاهش می‌یابد. از عوامل تاثیر گذار دیگر بر خواب خوب، عامل پزشکی مثل اضطراب و دردهای مزمن می‌باشد.

عوامل خارجی مثل خورد و خوراک و آنچه می‌نوشیم هستند حتی داروهای مصرفی و محیطی که می‌خوابیم می‌تواند تا حد زیادی به عنوان عامل خارجی بر خواب ما تاثیر گذار باشند. به طور کلی تمامی این عوامل می‌توانند بر خواب و بیداری ما اثر گذار باشند.

تشک های طبی

تشک های طبی داتیس برای یک خواب خوب گزینه خوبی برای شما میتوانند باشند. جهت مشاهده روی عکس کلیک کنید.

 

باید برای خوابیدن یک ریتم منظم در پیش بگیرید به این صورت که هر روز در یک ساعت مشخص به رختخواب بروید و سعی کنید که هر روز صبح هم در یک ساعت معین از خواب بیدار شوید. اینطور بدن متوجه می‌شود که باید برای خوابیدن و بیدار شدن از یک نظم مشخص پیروی کند همینطور باید فضایی که قصد خوابیدن در آن را دارید نیز برای خوب خوابیدن آماده کنید. تخت‌خواب شما باید خنک باشد، محل خواب شما باید عاری از هرگونه نویز (صدای مزاحم، نور مزاحم) باشد. برای رها شدن از شر نویزهای آزار دهنده می‌توانید از چشم‌ و گوش‌بند مخصوص خواب استفاده کنید.

کارهایی که برای داشتن خواب خوب لازم است

همانطور که در قسمت قبلی به آن اشاره شد عواملی که برای خوابیدن نیاز است باید همه ی آنها در شرایط استاندارد باشند تا خواب خوب شبانه برای انسان را تامین کنند.

اهیمت دادن به خوردن و آشامیدن قبل از خواب هم از دیگر کارهای مهم برای داشتن خواب خوب است. آن چه ما قبل از خواب می خوریم و خوراکی هایی که نباید قبل از خواب خورد اثرات قابل توجهی در بدن شما در هنگام خواب دارد اینکه چند ساعت قبل از خواب چه چیزی می‌خورید، چه نوع غذایی و چه مقدار می‌خورید نه تنها بر روی سلامتی مفید است بلکه تاثیر کاملا مستقیم و زود هنگام بر روی خواب شبانه خواهد داشت. غذاهای چرب و فست فودها معمولا باعث ایجاد احساس سنگینی در معده می‌شوند و باعث می‌شوند تا انسان نتواند به موقوع بخوابد. به این مورد زیاد خوردن هم اضافه نمایید ولی برای نوشیدنی ها باید دقت کرد نوشیدنیهای کافئین دار که مانع خواب می‌شوند را چند ساعت قبل از خواب مصرف ننمایید. قهوه از قوی‌ترین نوشیدنیهای کافئین‌دار می‌باشد.

تاثیر استرس بر خواب

تاثیر استرس بر خواب

از دیگر عواملی که باعث می‌شود تا خواب خوب شبانه داشته باشید خستگی بدنی می‌باشد. فعالیت‌های مفید و درست روزانه در این مورد بسیار موثر هستند اما چنانچه فعالیت روزانه شما پشت‌میز نشینی است بهتر است فعالیت‌های ورزشی را شروع کنید تا ضمن بهروری از سلامتی، خستگی ناشی از آن را برای داشتن یک خواب خوب شبانه استفاده کنید.

وجود افکار استرس‌ زا و منفی از دیگر عواملی هستند که باعث افزایش سطخ هورمون کورتیزول و رابطه آن با استرس می شوند که خوب خوابیدن را از شما می‌گیرند، برای داشتن افکاری آرام توصیه می‌شود قبل از خواب دوش بگیرید.

کتاب خواندن هم راهکار مناسبی برای فراموشی اتفاقات ناخوشایند طول روز می‌باشد. چند دقیقه مطالعه قبل از خواب شبانه ضمن کمک به افزایش سرانه مطالعه کشور باعث می‌شود تا شما نیز خواب شبانه خوبی داشته باشید.

دعا کردن، از جمله کارهای مهم قبل از خواب می‌باشد. هرچند سبک و سیاق دعا در هر آیینی سبک مخصوص به خودش را دارد ولی نفس دعا و کمک خواستن از خداوند متعال نیز باعث آرام شدن از بین رفتن استرس و در نتیجه تجربه داشتن خواب خوب شبانه می‌شود.

اهیمت دادن به خوردن و آشامیدن قبل از خواب هم از دیگر کارهای مهم برای خوب خوابیدن است. اینکه چند ساعت قبل از خواب چه چیزی می خورید، چه نوع غذایی و چه مقدار می خورید نه تنها بر روی سلامتی مفید است بلکه تاثیر کاملا مستقیم و زود هنگام بر روی خواب شبانه خواهد داشت.

ساعت های مفید و مضر برای خوابیدن مغز

افرادی که در ساعت های معین و منظمی می خوابند، از سلامتی بهتری برخوردارند. آیا می دانید بهترین ساعت برای خوابیدن چه موقع است؟ بدن بین ساعات 9 تا 11 شب شروع به پاکسازی بدن می کند. در این ساعات سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و کارهای سخت و فعالیت چندانی نداشته باشید.

بین ساعت 11 تا 1 شب، کبد در حال سم زدایی بدن است. افرادی که در این ساعات کاملا به خواب رفته اند، سلامتی بهتری داشته و پاکسازی بدنشان بهتر انجام می گردد.

بین ساعت 1 تا 3 نیمه شب، بدن شروع به پاکسازی صفرا و در بین ساعت 3 تا 5، ریه ها پاکسازی می شوند و در نهایت عملیات پاکسازی روده در ساعات 5 تا 7 صبح انجام می شود.

با توضیحاتی که داده شد آیا آیا خواب روز جبران خواب شب میشود ؟ همانطور که می بینید خواب شبانه تاثیر بسزایی در دفع مواد زائد بدن دارد و افرادی که سعی می کنند روزها بخوابند و در عوض شبها بیدار می مانند سلامت خود را به خطر می اندازند.

بهترین پوزیشن خواب برای هضم بهتر

اگر مشکلات گوارشی فقط مربوط به معده باشد، رفع سلامت روده آسان خواهد بود. اما دستگاه گوارش فوق العاده پیچیده است و درمان نفخ، درد، گاز معده، یبوست و اسهال می تواند بسیار دشوار باشد.

اگرچه ممکن است درد شکم مستقیما از منابع غذایی مصرفی ناشی شود، اما برخی محرک های دیگر محتمل تر هستند.

دانشمندان با استفاده از سیستم عصبی روده (ENS) ارتباط محکمی بین روده و مغز پیدا کرده اند. ENS لایه های نازکی از سلول های عصبی است که کل دستگاه گوارش شما را از سوراخ دهان گرفته تا سوراخ b در بر می گیرد.

اینجا کلیک کن و بخون:
کمک به خواب کودکان با رعایت نکاتی که کارشناسان خواب می گویند

ENS کل فرآیند هضم را کنترل می کند، یعنی در تماس مداوم با مغز برای کنترل درصد عمده ای از بدن ماست.

برخی شواهد نشان می دهد که مشکلات روده می تواند پاسخ های عاطفی ایجاد کند و IBS و سایر اختلالات گوارشی ممکن است باعث افسردگی و اضطراب شود.

این چه ارتباطی با خواب دارد؟ خوب، این نشان می دهد که دستگاه گوارش ما بسیار پیچیده است.

گرچه مقاله ای در این زمینه وجود ندارد که بگوید “خوابیدن به پشت قطعاً از بروز مشکلات مرتبط با معده جلوگیری می کند” ، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد وضعیت خواب می تواند بر سلامت روحی، جسمی و هضم تأثیرگذار باشد.

بنابراین، اگر راهی برای بهبود سلامتی دستگاه گوارش از طریق نحوه خوابیدن وجود داشته باشد، چرا آن را امتحان نکنید؟

خوابیدن به پهلوی چپ

هنگامی که در  “Endgame”فالکون به کاپیتان آمریکا گفت که به پهلوی چپ بخواب، او احتمالاً به بهترین روش برای کاهش نفخ اشاره نمی کرد، اما حقیقت اینگونه است.

خوابیدن به پهلوی چپ می تواند فرایند هضمی را برای شما انجام دهد که می تواند مشکلات معده را کاهش دهد.

هنگامی که در معده احساس نفخ یا گاز می کنید، غالباً این مسئله به دلیل وجود گاز بیش از حد در معده شماست.

گاز و نفخ یک اثر طبیعی مرتبط با هضم غذا است. اما وقتی غذا خیلی آرام از دستگاه گوارش شما عبور می کند، گاز جایی برای عبور ندارد و احساس نفخ می کنید.

با کمک به حرکت غذا و ضایعات در دستگاه گوارش خود، حرکات منظم بیشتری در روده دارید و بنابراین گاز و نفخ کمتری وجود خواهد داشت.

خوابیدن به پهلوی چپ به شما کمک می کند تا ضایعات از روده کوچک به روده بزرگ منتقل شوند. دریچه ایلئوسکال که در سمت راست پایین بدن وجود دارد، روده های کوچک و بزرگ را از هم جدا می کند.

با استفاده از ایجاد فضای حرکتی برای دریچه ایلئوسکال، فضولات می توانند راحت تر حرکت کنند و به طور موثری تعدادی از مشکلات گوارشی کاهش می یابد.

قرار گرفتن در این موقعیت بسیار ساده است: به رختخواب بروید و به پهلوی چپ خود دراز بکشید. البته، خوابیدن در موقعیت جدید همیشه راحت نیست. ممکن است چند شب طول بکشد تا به این موقعیت جدید عادت کنید، بنابراین صبور باشید.

اگر شانه سمت چپ تان خسته شود، می توانید به پهلوی راست خود تغییر وضعیت دهید، اما سعی کنید خواب را از پهلوی چپ شروع کنید و تا زمانی که راحت هستید در همین وضعیت باقی بمانید. حتی در صورتی که در موقعیت دیگری از خواب بیدار شوید، نیز همان مدتی که به پهلوی چپ خوابیده اید به دستگاه گوارش شما کمک زیادی می کند.

به پهلو بخوابید و بالشی بین پاهای خود قرار دهید

ممکن است خوابیدن به پهلوی چپ بهترین راه برای آسودگی روده کوچک و بزرگ شما باشد، اما اگر این موقعیت ناراحت کننده است، این مشکل دیگری است. برخی از اختلالات گوارشی(مانند کرون و کولیت) ناشی از التهاب هستند. گاهی، این التهاب مستقیماً ناشی از چیزی است که می خورید، اما می تواند ناشی از کمبود خواب نیز باشد.

هنگامی که خواب تان کم است، بدن سیتوکین های التهابی را ترشح می کند، که باعث برهم خوردن هرچه بیشتر خواب می شود. اگر خوابیدن به پهلوی چپ باعث ایجاد درد شده یا خواب شما را مختل کند، ممکن است فرایند هضم نیز با مشکل مواجه شود. یکی از راه های داشتن خوابی آرام و معده ای آسوده این است که یک بالش بین پاهایتان قرار داده و به پهلو بخوابید. به هر سمتی که احساس راحتی بیشتری می کنید، بخوابید.

بالش بین پاهای شما به ستون فقرات اجازه می دهد تا تراز شود. بالش به نیمه پایین بدن اجازه می دهد تا با نیمه بالایی هم تراز شود. همچنین ممکن است آرامشی را در زانوهای خود تجربه کنید، زیرا دیگر وزنی بر روی مفصل ها نیست.

برای قرارگیری در این موقعیت، به پهلویی بخوابید که راحت ترید. سپس بالش مناسبی بین زانوها قرار دهید. باید در باسن و پایین کمر احساس آرامش کنید. اگر احساس می کنید که هنوز هم ستون فقرات تراز نیست، یک بالش بزرگتر یا کوچکتر را امتحان کنید تا اینکه احساس راحتی کنید.

به پشت بخوابید

خوابیدن به پشت یکی از بهترین حالت های خواب برای تسکین درد است. اگرچه در بین بزرگسالان خوابیدن به پهلو بیشترین محبوبیت را دارد اما می تواند باعث درد شانه یا لگن شود. هنگامی که روی پشت خود می خوابید، وزن شما به طور مساوی توزیع می شود و شانه ها و باسن تان در استراحت هستند.

به طور کلی، خوابیدن روی پشت بیشترین فواید را برای سلامتی شما به همراه دارد. ستون فقرات شما به طور طبیعی تراز می ماند، بنابراین عضلات شما آسوده تر می شوند. آرامش به معنی التهاب کمتری است که می تواند باعث ناراحتی کمتر شود. علاوه بر این در این موقعیت دستگاه گوارش در هم تنیده نیست و در موقعیت مناسبی روی تشک قرار دارد و آماده انتقال غذا از طریق روده است.

اگر عادت ندارید که به پشت بخوابید، ممکن است در ابتدا احساس راحتی نکنید. هنگام خواب عضلات خود را آرام کنید تا خواب راحتی را تجربه کنید.

به پشت دراز کشیده و بالشی زیر زانو قرار دهید

هنگامی که تمام پشت تان به طور یکنواخت توسط تشک دربر گرفته شود، قطعا احساس راحتی بیشتری خواهید داشت. متأسفانه، همه تشک ها به طور مساوی این حمایت را ایجاد نمی کنند و گاهی اوقات منحنی کمر به خوبی در بر گرفته نمی شود.

اگر روی تختخواب دراز بکشید و کمرتان خم باشد، بدان معنی است که کمرتان از حمایت مناسب برخوردار نیست. برای رفع این مشکل، یک بالش را در زیر زانوی خود قرار دهید. با کمی بلند کردن پاها، منحنی قسمت تحتانی کمر خود را صاف می کنید. این موقعیت فشار کمتری به کمر شما وارد می کند. با پشتیبانی از ناحیه کمر، فواید کامل خوابیدن به پشت از جمله آسودگی دستگاه گوارش به ارمغان می آید.

برای رسیدن به این موقعیت روی پشت خود دراز بکشید. سپس یک بالش را مستقیماً زیر زانوها و ران ها قرار دهید. دوباره دراز بکشید و مطمئن شوید که تمام پشت شما به طور یکنواخت بر روی تشک قرار گرفته است. ممکن است برای بدست آوردن پشتیبانی مورد نیاز، مجبور باشید تا بالش های مختلفی را امتحان کنید.

اینجا کلیک کن و بخون:
ترفندهای طلایی داشتن یک خواب راحت شبانه

به پشت دراز بکشید در حالی که کمی سر بالاتر از بدن قرار داشته باشد

تا اینجا، فقط از مزایای خوابیدن به پشت صحبت کردیم. اما یک مشکل گوارشی وجود دارد که می تواند در خواب شما اختلال ایجاد کند و آن چیزی نیست جز، ریفلاکس اسید معده. خوابیدن به پشت در هنگام رفلکس اسید بسیار ناراحت کننده است. خوابیدن به پشت نیز شرایط را بدتر می کند، زیرا این موقعیت به اسید اجازه می دهد تا به راحتی به سمت گلو حرکت کند.

همچنین اگر مشکلات سینوسی یا خروپف دارید، خوابیدن به پشت می تواند مشکل را وخیم تر کند. خوشبختانه، یک تنظیم ساده می تواند تفاوت زیادی ایجاد کند. با بلند کردن سر، رفلکس اسید باید در برابر گرانش مقاومت کند تا بتواند شما را اذیت کند، و این باعث می شود تا اثرات ریفلاکس به حداقل برسد. همچنین، این وضعیت به پاکسازی سینوس ها کمک می کند و خروپف را کاهش می دهد.

برای یافتن ارتفاع مناسب، با یک بالش اضافی شروع کنید و پس از آن انواع اشکال بالش را امتحان کنید تا به وضعیت مناسب برسید.

پوزیشن های خواب برای جلوگیری از سوزش معده شبانه

این خبر جدیدی نیست، اما بهتر است وقتی دچار درد معده هستید، روی معده خود نخوابید. خوابیدن روی شکم تمام وزن شما را بر روی محلی که بیشترین درد را دارد قرار می دهد. ثانیاً، در این وضعیت دستیابی به بهترین حالت ستون فقرات هنگام خوابیدن روی معده بسیار دشوار است، زیرا به طور خودکار فشار را روی باسن و پشت قرار می دهید. این فشار می تواند منجر به التهاب بیشتر و طولانی شدن مشکلات دستگاه گوارش شود.

اگر مبتلا به GERD ، ریفلاکس یا حالت تهوع شدید هستید از خوابیدن روی پشت خود خودداری کنید. دراز کشیدن به صورت هم سطح باعث می شود اسید راحت تر حرکت کند و در معده یعنی جایی که به آن تعلق دارد باقی بماند.

برای رفع یبوست، ممکن است خوابیدن در وضعیت خم کردن زانوها به سمت داخل احساس راحتی بیشتری به همراه داشته باشد اما در رفع یبوست موثر نیست. این وضعیت هیچ آسیبی به همراه نخواهد داشت، اما مطمئن باشید که زانوها خیلی نزدیک به قفسه سینه نباشند.

اگر مبتلا به اسهال هستید، در موقعیتی بخوابید که بتوانید به سرعت از رخت خواب خارج شوید. وضعیت خواب خاصی برای کمک به اسهال وجود ندارد، بنابراین بهترین کار این است که در موقعیتی بخوابید که بیشترین راحتی را به همراه داشته باشد و بتوانید خود را سریعا به توالت برسانید.

سوزش معده شبانه

سوزش معده شبانه

تاثیر بی خوابی بر معده  و روده

خواب خوب شبانه بر روی همه جنبه های سلامتی، از جمله سلامت معده و روده تأثیر می گذارد. بدون داشتن خواب خوب و کافی، بدن هورمون های التهابی بیشتری ایجاد می کند و شکر و غذا سریعا هضم می شود.

همه این موارد به دستگاه گوارش آسیب می رساند. التهاب باعث ایجاد درد و نفخ می شود و در حالی که قند باکتری ها را تغذیه می کند، به تحریک التهابات نیز کمک می کند.

هنگامی که انرژی کلی بدن کم باشد، بدان معنی است که هضم به کندی صورت می گیرد و احتمال افزایش گاز، نفخ و یبوست ایجاد می شود. اصولاً خواب همه چیز را بهتر می کند و کمبود خواب همه چیز را بدتر می کند. حتی اگر خواب عامل اصلی مشکلات گوارشی شما نباشد، خواب بیشتر باعث افزایش سرعت بهبود می شود.

آیا خواب خوب شبانه طول عمر را افزایش می‌دهد؟

بدن انسان به خواب نیاز دارد همانطور که به آب و غذا نیاز دارد تا بهترین عمل کرد را داشته باشد پس خواب خوب هم مهم است. خواب خوب شبانه باعث بهبود عمل کردهای بدن می‌شود و تعادل های شیمیایی بدن را بازسازی و برقرار می‌نماید. مغز در طول مدت خواب شبانه حافظه را تقویت و ارتباطات جدید ایجاد می‌کند. بدون داشتن خواب کافی مغز و بدن نمی توانند عمل کرد خوبی داشته باشند و کیفیت زندگی به طور چشمگیر کاهش می‌یابد خواب‌آلودگی بیش از حد و خستگی روزانه از علایم آشکار نداشتن خواب خوب شبانه می‌باشند. محرک هایی مثل کافین هم نمی توانند این کم بود خواب را جبران کنند.

بدن انسان به خواب نیاز دارد همانطور که به آب و غذا نیاز دارد تا بهترین عمل کرد را داشته باشد پس به خواب خوب هم نیاز دارد. خواب خوب شبانه باعث بهبود عمل کردهای بدن می شود و تعادل های شیمیایی بدن را بازسازی می نماید. مغز در طول مدت خواب شبانه حافظه را تقویت و ارتباطات جدید ایجاد می کند. بدون داشتن خواب کافی مغز و بدن نمی توانند عمل کرد خوبی داشته باشند و کیفیت زندگی به طور چشمگیر کاهش می‌یابد.

اثرات خواب خوب شبانه بر روی سیستم مرکزی عصبی بدن انسان

خواب شبانه باعث می‌شود تا مغز یافته‌هایی که در طول روز بدست آورده را با نورون‌های عصبی مرور می‌کند اینکار باعث می‌شود تا هماهنگی مغز با اجزا بدن بیشتر شود و مغز واکنش های سریعتری داشته باشد.

خواب شبانه کمک می‌کند تا بدن انسان مواد سیتوکین تولید کند. این مواد برای حفظ ایمنی و سلامتی بدن نقشی کاملا حیاتی و مهم دارند. نداشتن خواب خوب شبانه مانع می‌شود تا بدن فرصت کافی برای تولید این ماده حساس ایمنی داشته باشد.

اثرات خواب خوب شبانه بر روی سیستم گوارشی

نداشتن خواب شبانه در کنار پرخوری و خوردن غذاهای چرب از دیگر عوامل اضافه وزن و چاقی است. بدن انسان در خواب دو هورمون به نام های لپتین و گرلتین تولید می‌کند که کار این دو هورمون کنترل احساس گرسنگی و پریشانی است. لپتین به مغز فرمان سیری می‌دهد. نداشتن خواب خوب کافی باعث کاهش این هورمون و افزایش هورمون گرلتین می‌شود. همچنین احساس خستگی مفرط باعث می‌شود تا شما نتوانید فعالیت ورزشی داشته باشید و انجام ندادن فعالیت ورزشی باعث اضافه وزن می‌شود. نخوابیدن یا خواب کافی نداشتن سطح انسولین خون را به هم می‌ریزد. به هم ریختن سطح انسولین موجب افزایش قند و چربی در خون می‌شود. که خطر ابتلا به دیابت نوع دو را افزایش می‌دهد.

هنگامی که ناراحتی یا دردی دارید، داشتن یک خواب خوب شبانه کار سختی است. سوء هاضمه، یبوست، سوزش معده، و حالت تهوع، همگی وضعیت های ناخوشایندی هستند و گاهی همراه با درد می باشند. داشتن مشکلی در شکم هنگام شب، باعث می شود که خوابیدن سخت شود. بدبختانه، زمانی که ما به اندازه کافی نخوابیده باشیم ، مشکلات شکم ما ادامه دار می شود و به روز بعد کشیده یا حتی بدتر می شود.

اینجا کلیک کن و بخون:
میگرن را چگونه کنترل کنیم تا خواب ما را مختل نکند ؟

هنگامی که ما می خوابیم بدن ما به فعالیت خودش ادامه می دهد. بازسازی و ترمیم عضلات برای این که روز بعد دوباره بتوانند به کارشان ادامه دهند، یکی از کارهایی است که بدن ما هنگام خواب انجام می دهد. بدن ما به مقدار قابل توجهی انرژی برای انجام دادن وظایفش نیاز دارد. بدون خواب کافی، ما انرژی کافی برای انجام فرایندهای مختلفی که باید انجام شود، نخواهیم داشت.

مشکل به اینجا ختم نمی شود. زمانی که ما از خواب محروم می شویم، اشتهای ما افزایش می یابد و ما ولع زیادی نسبت به خوراکی های مضر و پرکالری پیدا می کنیم. مغزهای خسته هورمون گرسنگی (گرلین) بیشتری تولید می کنند. هرچه مواد غذایی شیرین تر و چرب تر بیشتری می خوریم، حرکات بیشتری در سیستم هاضمه و روده احساس می کنیم.

افرادی که دچار اضافه وزن هستند، بیشتر از دیگران بیدار شدن ناشی از درد سینه یا برگشت اسید معده را گزارش داده اند و کیفیت خواب پائین تری را تجربه می کنند.

این اشتباه است که تصور کنید همه چیز تنها به هورمون گرسنگی مربوط می شود. زمانی که خسته هستیم برای انرژی گرفتن به هر وسیله ای متوصل می شویم، از جمله نوشیدن بیشتر کافئین که معمولا با شکر همراه می شود. هردوی این ها هم برای سیستم گوارش و هم برای خواب ما بد هستند.

با این میزان از ناراحتی و کم خوابی، جای تعجبی ندارد که در نهایت دچار استرس شویم. شوربختانه،  استرس خودش نیز، بی خوابی و سوزش معده و سندرم روده تحریک پذیر را افزایش می دهد.

آی بی اس یا سندروم روده تحریک پذیر نوعی اختلال در عملکرد روده است که با درد مزمن در ناحیه ، شکم، نفخ و تغییر در عادات روده ای است که هیچ گونه علت ارگانیک دیگری ندارد. این مشکل در افرادی که استرس بالا و بی خوابی را تجربه می کنند بسیار مشاهده می شود.

تمهیداتی برای خواب خوب شبانه برای افراد مبتلا به مشکلات گوارشی

داشتن خواب بهتر برای کاهش شدت علائم مشکلات گوارشی مفید است. رفتارهای زیر می توانند به بهبود کیفیت خواب شما کمک کنند:

1. یک روال منظم برای خوابیدن داشته باشید

داشتن یک برنامه زمانبندی مشخص و آماده کردن بدن و ذهن پیش از خواب با نوشیدن دمنوش های آرام بخشی نظیر بابونه، بادرنجبویه، و گل ساعت می تواند با کاهش استرس موجب ارتقای خواب شما شود.

2. برای مزاحمت های شبانه آماده شوید

اگر شما با سوزش معده، شکم درد، یا معضلات هاضمه مزمنی دست به گریبان هستید، باید بدانید که بعضی شب ها بی خوابی و بیدارشدن های بی موقع را تجربه خواهید کرد. با این حال بجای عصبانی و کلافه شدن، بهتر است بپذیرید که این ها اتفاق خواهند افتاد و کارهایی را برای آرام کردن خودتان و برگشتن به خواب انجام دهید.

در صورتی که متوجه شدید که بیش از 20 دقیقه است که در تخت خواب دراز کشیده اید و خوابتان نبرده است بهتر است بلند شوید و اتاق خواب را ترک کنید. بروید جای دیگری کاری آرامش بخش انجام دهید، مثلا یک کتاب زیر نور ملایم بخوانید، تا زمانی که ذهن شما خسته شود و آماده خوابیدن شوید. همچنین اتاق خوابتان را از وسایل الکترونیک، بخصوص ساعت هایی که مزاحمت ایجاد می کنند، خالی کنید.

3. مراقب رژیم غذایتان باشید

از خوردن غذاهای سنگین، چرب، تند یا شیرین در ساعات آخر شب و 2 ساعت پیش از خواب پرهیز کنید و هرگز بلافاصله پس از خوردن غذا دراز نکشید. بخصوص زمانی که به تخت خواب می روید لباس های راحت بپوشید یا لباسهایتان را درآورید.در طول روز حواستان باشد که میزان قند بدنتان را تحت کنترل نگهدارید، تا از هیپوگلیسمی شبانه جلوگیری شود.

4. حالت خوابیدنتان را تغییر دهید

خوابیدن روی شکم برای رفلاکس اسید معده خیلی بد است، بجای آن بهتر است به پشت یا پهلو بخوابید. خوابیدن به سمت چپ به دلیل کاهش فشار بر روی قلب و دیگر ارگان های داخلی بهترین حالت خوابیدن است. در صورتی که به پشت می خوابید از یک بالش ویج (بالش های بزرگ شیب دار که قسمت بالای بدن را بلندتر نگه می دارند) استفاده کنید.

اثرات خواب خوب شبانه بر روی قلب

اثرات خواب خوب شبانه بر روی قلب

خوب خوابیدن باعث بهبود عملکرد فرایند خون رسانی و رگهای خونی می‌شود. حفظ فشار و قند خون و التهاب خونی از دیگر مزیت‌های خواب شبانه می‌باشد. در نظر داشته باشید که نداشتن خواب کافی باعث می‌شود این عملکردها به خوبی انجام نشوند و در نتیجه خطرات ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی افزایش پیدا کنند.

 

با توجه به مواردی که بیان شد جواب دادن به این پرسش که آیا خواب خوب شبانه طول عمر را افزایش می‌دهد ساده و مشخص می‌باشد. جواب یک کلمه است: بله، خواب خوب شبانه طول عمر را افزایش می‌دهد.

اگر بخواهیم به صورت خلاصه موراد مطرح شده را جمع بندی کنید باید گفت خواب خوب به بدن انسان فرصت می‌دهد تا فعالیت‌هایی که برای سلامتی انسان ضروری هستند را انجام دهد. در کنار این فعالیت‌های ضروری بدن،  خواب خوب شبانه باعث می‌شود از نظر روحی و احساسی نیز انسان احساس خوب و خوشایندی داشته باشد پس باید خوابیدن و به خصوص خواب خوب را کاملا جدی گرفت. از مهمترین عوامل فیزیکی برای داشتن خواب خوب و ایده ال داشتن بستری مناسب شامل تشک و بالش متناسب با آناتومی بدن شخص می باشد.تیم تحقیق و توسعه داتیس انواع بالش و تشک های طبی را جهت فراهم ساختن این بستر مناسب طراحی و تولید کرده است که از میان آن ها می توان به تشک تمام طبی فول ارتوپدیک ویچ کرافت و نیز بالش طبی و مموری فوم مدیترم اشاره نمود.

تشک ویچ کرافت:

تشک ویچ کرافت

بالش طبی مدیترم:

بالش طبی مدیترم

اگرچه در پشت وضعیت خواب و سلامت دستگاه گوارش ، تحقیقات علم زیادی وجود ندارد، اما بین موقعیت های مشخص خواب و راحتی بیشتر ارتباط مستقیمی وجود دارد. برای کسب بیشترین فواید سلامتی به پهلوی چپ یا به پشت بخوابید و هنگام بروز مشکلات گوارشی از خوابیدن روی معده خودداری کنید و خواب های خوب ببینید.

ما در جهت راهنمای خرید تشک های طبی در فروشگاه داتیس سعی کردیم به روش های مختلف اقدامات لازم را صورت دهیم، شما می‌توانید برای دریافت راهنما و خریدن تشک یا خرید پرده یا خرید بالش یا خرید انواع بالش ها به صورت تلفنی، چت آنلاین، واتس آپ و یا حضوری اقدام نمایید، در همه شرایط ما پاسخگوی شما هستیم، همینطور اگر تمایل به خرید تشک به صورت اینترنتی داشتید و یا حتی به صورت حضوری تمایل به تهیه پرده ای داشتید بدانید داتیس با ۱۰ ها شعبه در سراسر ایران خدمت شما کاربران عزیز است.

مشاهده انواع تشک های داتیس:

مشاهده انواع بالش های داتیس:

5/5 - (5 امتیاز)
1

بازدیدها 6205 مشاهده

درباره تیم تحریریه تشک داتیس

کمی درباره تشک داتیس: متن نوشنده شده توسط تیم تحریریه تشک داتیس می‌باشد. تشک داتیس یک سازمانی ارزش محور هست که با تولید و عرضه کالای خوابی با کیفیت تلاش می‌کند بخشی از زندگی سالم و با نشاط شما عزیزان را فراهم کند. تشک داتیس دارای ۵۰ شعبه در سراسر ایران می‌باشد و دارای محصولاتی همچون: تشک، تخت، سرویس روتختی، پرده، پتو، حوله و ... می‌باشد. به یاد داشته باشید که ما فروشنده نیستیم و مشاوره رایگان شما هستیم. پس می‌توانید جهت دریافت مشاوره رایگان با شماره تلفن های موجود در سایت در تماس باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.