اردیبهشت 14, 1399

آیا خوابیدن در اتاق خواب سرد برای سلامتی خوب است؟

۰
خوابیدن در اتاق خواب سرد تولید ملاتونین را در بدن شما افزایش می دهد که نه تنها یک هورمون خواب است بلکه نوعی آنتی اکسیدان قوی نیز هست

خوابیدن در اتاق خواب سرد تولید ملاتونین را در بدن شما افزایش می دهد که نه تنها یک هورمون خواب است بلکه نوعی آنتی اکسیدان قوی نیز هست. از این رو برخی از متخصصان توصیه می کنند که در محلی کاملا خنک بخوابید تا سطح این هورمون در بدنتان افزایش پیدا کند.

آیا خوابیدن در اتاق خواب سرد برای سلامتی خوب است؟

ما اغلب به دمای اتاق خواب فکر نمی کنیم مگر اینکه وسط یک تابستان داغ باشد و در حال تقلا برای خنک کردن خودمان برای داشتن خوابی راحت باشیم.

اما چیزی که به آن توجه نداریم این است که پائین نگه داشتن دمای بستر خواب در طول سال و خوابیدن در اتاق خواب سرد می تواند بسیار مفید باشد. این نه تنها برای بهبود کیفیت خواب ما خوب است بلکه حتی می تواند از بیماری ها پیشگیری کرده و سرعت پیر شدن را نیز کاهش دهد.

در این مقاله، ما به مزایای اصلی خنک تر نگه داشتن اتاق خواب پرداخته و توصیه هایی برای نحوه خنک کردن آن بدون استفاده از کولر ارائه کرده ایم.

مزایای خوابیدن در اتاق خواب سرد

زودتر به خواب رفتن

بطور طبیعی در هنگام شب دمای بدن ما پائین می آید و به آرامی آماده استراحت و تجدید قوا می شود. با خنک تر نگه داشتن اتاق خوابتان درواقع غریزه طبیعی بدنتان را برای خوابیدن تقویت می کنید. اگر اتاق خواب خیلی گرم باشد می تواند جلوی این آمادگی را بگیرد و باعث شود که مدت بیشتری طول بکشد تا بتوانید به خواب بروید.

کیفیت خواب را ارتقا می دهد

دمای بدن شما لحظه خوابیدن پائین می آید و به طور طبیعی نزدیک به وقت بیدار شدن دوباره افزایش پیدا می کند. این افزایش دما باعث می شود که افراد حس کنند در گرما خوابیده اند. اگر شما در نیمه شب درحالی از خواب بیدار شوید که از گرما عرق کرده اید آن وقت متوجه می شوید که این چقدر آزار دهنده است. اگر اتاق و تخت خوابتان را خنک تر نگه دارید و دما را در طول شب تنظیم کنید متوجه خواهید شد که کیفیت عمومی خواب شما بهتر شده است.

اینجا کلیک کن و بخون:
کمک به خواب کودکان با رعایت نکاتی که کارشناسان خواب می گویند

دلیل دیگر ارتقا کیفیت خواب شما هنگام خوابیدن در اتاق خواب سرد به افزایش تولید ملاتونین در بدن مربوط می شود. مشاهده شده است که وقتی دمای اتاق خواب در حدود 16تا 20 درجه سانتیگراد به افزایش تولید ملاتونین که هورمون خواب است منجر می شود. در واقع خنک شدن بدن ترشح هورمون ملاتونین را تحریک می کند. اما برعکس در دمای بالای 23 درجه سطح تولید این هورمون کاهش پیدا می کند.

خوابیدن در اتاق خواب سرد فرایند پیر شدن سلول های شما را کندتر می کند

خوابیدن در اتاق خواب سرد فرایند پیر شدن سلول های شما را کندتر می کند

خواص هورمون ملاتونین

ملاتونین نه تنها هورمون خواب بلکه یک هورمون ضد پیری قوی نیز می باشد که با افزایش آن در بدن می تواند فرایند پیر شدن سلول های شما را کندتر کند. این هورمون در زنان به تنظیم دوره های قاعدگی و بهبود خلق و خو نیز کمک می کند. اثرات دیگر آن کاهش وزن، داشتن ویژگی های مبارزه با سرطلان و افزایش سلامتی مغز است. در واقع این هورمون ابزاری قدرتمند در سیستم دفاع از سلامتی ماست.

پیشگیری از بیماری های متابولیک

حرف درستی خواهد بود اگر بگوییم که خوابیدن در اتاق خواب سرد به جلوگیری از چاقی و حتی به برنامه های لاغری شما کمک می کند. همچنین حفظ بهینه خنکی بستر خواب منجر به افزایش ذخیره چربی قهوه ای در بدن می شود که به نوبه خود به شما کمک می کند که بجای ذخیره کردن بصورت چربی، کالری های دریافتی را بسوزانید. افزایش ذخیره چربی های قهوه ای به افزایش سوخت و ساز بدن منجر می شود. به این ترتیب شما می توانید در حین خواب چربی بسوزانید.

اینجا کلیک کن و بخون:
سرطان و خواب چه رابطه ای با یکدیگر دارند؟

کاهش خطر ابتلا به بیماری

وضعیت هایی مانند دیابت نوع دو در حال افزایش هستند و هر ترفندی که بتواند خطر ابتلا به آن ها را کاهش دهد توجه ما را به خود جلب می کند. علاوه بر پدیده افزایش چربی های قهوه ای در دمای خنک تر و افزایش سوخت و ساز بدن، خوابیدن در هوای خنک حساسیت به انسولین را افزایش می دهد که به نوبه خود خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش خواهد داد.

همچنین خنک خوابیدن به دفع بیشتر گلوکز منجر خواهد شد که شاخص دیگری برای افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع دو است.

اما دیابت تنها بیماری نیست که خوابیدن در اتاق خنک به جلوگیری از آن کمک می کند. از آنجایی که ملاتونین آنتی اکسیدانی قوی است و قادر است از سد خونی مغزی عبور کند مشاهده شده است که از آلزایمر و پیری مغز جلوگیری می کند.

همچنین می تواند جلوی اختلال بی خوابی را نیز بگیرد. یک روز پر استرس و مغزی پر مشغله تنها چیزهایی نیستند که مانع از داشتن خوابی آرام در طول شب می شوند. مطالعات نشان می دهند که افرادی که از اختلال بی خوابی رنج می برند معمولا قبل از خواب بدن گرمتری نسبت به افراد عادی دارند.

چگونه یک اتاق گرم را خنک کنیم؟

از یک پد روتختی خنک کننده ژلی استفاده کنید. اگر روی تشک مموری فوم می خوابید ممکن است متوجه شوید که گرما را در بستر خود حبس می کند و باعث گرم تر شدن شما می شود. خوشبختانه یم پد ژلی خنک کننده با ویژگی هایی که دارد می تواند هم تشک شما را راحت تر و نرم تر کند و هم دمای بستر خوابتان را پائین بیاورد.

ساختار حلزونی پارچه کشمیر می تواند دمای تشک را کنترل کند

ساختار حلزونی پارچه کشمیر می تواند دمای تشک را کنترل کند

استفاده از تشک هایی که قابلیت خنک کنندگی دارند نیز راه حل خوبی است. بطور مثال شرکت داتیس محصولی دارد به نام تشک رابون دارد که به کمک ساختار حلزونی پارچه کشمیر می تواند دما را در سطح تشک کنترل کرده و از گرم شدن آن جلوگیری کند. علاوه بر این میکروکپسول هایی در سطح این تشک وجود دارد که با آزاد کردن هوا به افزایش جریان هوا درون تخت خوابتان کمک می کنند.

استفاده از پنکه

یک پنکه بی صدا می تواند با چرخاندن هوا به تنظیم دمای اتاق خواب کمک کند. همچنین جریان هوا به تبخیر عرق بدن شما کمک خواهد کرد. گذاشتن یک کاسه یخ جلوی پنکه و تنظیم زاویه آن بطوری که باد ابتدا به داخل کاسه بزند می تواند به خنک تر شدن اتاق کمک کند.

اینجا کلیک کن و بخون:
خروپف و 7 روش موثر برای رهایی از آن

اما درآوردن لباس ها و برهنه خوابیدن می تواند راحت ترین راه برای خنک نگه داشتن بدن در ایام گرم باشد. بسیاری از کارشناسان این کار را به استفاده از پنکه ترجیح می دهند و باور دارند که برای سلامتی بهتر است. البته اگر با همسرتان می خوابید باید توجه داشته باشید که تماس پوس با پوست باعث تولید گرمای بیشتری خواهد شد.

باز گذاشتن پنجره و نوشیدن آب قبل از خوابیدن و گذاشتن پاها بیرون لحاف توصیه های ساده دیگری است که کارشناسان خواب برای خنک کردن بدن توصیه کرده اند. همچنین استفاده از ملحفه ها و لحافی که پارچه های طبیعی و با قابلیت عبور دادن جریان هوا داشته باشند به شدت توصیه می شود.

همچنین اگر پنجره اتاق شما آفتاب گیر است حتما از پرده های ضخیم برای جلوگیری از تابش نور آفتاب در ماه های گرم سال استفاده کنید. همچنین به خاطر داشته باشید که اگرچه خوابیدن در اتاق خواب سرد توصیه می شود اما سرمای آن نباید کمتر از 16 درجه سانتیگراد باشد چراکه سرمای شدید نیز مشکلات خود را خواهد داشت.

برای خرید و مشاهده انواع تشک های داتیس کافی است کلیک کنید:

منبع

1/5 - (1 امتیاز)
آیا این مقاله برای شما مفید بوده است؟

بازدیدها 3743 مشاهده

درباره آرش آزادی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.